Politiforbundet: OK at anbefale fri hash

Formand Claus Oxfeldt ser ingen problemer i, at en betjent anbefaler, at man legaliserer hash

Politiforbundet ser intet galt i, at en betjent er personlig fortaler for en legalisering af hash. (Foto: AP)
Politiforbundet ser intet galt i, at en betjent er personlig fortaler for en legalisering af hash. (Foto: AP)

Politiassistent Troels Lund fra Midt- og Vestsjællands Politi foreslår under overskriften 'Legaliser dog hashen', at det forbudte rusmiddel bliver gjort lovligt.

Det mener han, er den mest effektive måde at komme banderne til livs samtidig med, at man ville frigøre de mange ressourcer, som politi, anklagemyndighed og domstole bruger på området.

- Vi har jo ytringsfrihed, så der er selvfølgelig ingen problemer i, at en kollega skriver sådan, siger formand i Politiforbundet Claus Oxfeldt, som dog understreger, at han ikke er enig med Troels Lund.

Se også: Betjent: 'Legaliser dog hashen'

På trods af uenigheden kan Claus Oxfeldt godt mærke, at den brede brug af rusmidlet i befolkningen også smitter af på betjentene.

- Jeg tør ikke sige, hvor udbredt holdningen er (til legalisering). Men det er da nok tæt på, at vi afspejler stemningen i befolkningen, hvor det er sådan cirka halvt af hver, siger Claus Oxfeldt.

- Jeg synes bare ikke, det er et argument; at vi skal legalisere det, fordi det er svært at komme til livs. Men jeg køber selvfølgelig argumentet i, at rigtig rigtig mange folk ryger hash og trives med det, siger han og tilføjer.

- Ligesom man nu prøver med de her fixe-rum, så flytter tingene sig hele tiden.

Den 18-årige Jan Monrad ryger en chillum og er stadig i live og ved godt mod her 44 år senere. (Privatfoto) Vagthund Frigiv hashSe også: 25-årige 'Mette' syg af sclerose: Cannabisolie hjælper mig

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere