Skatteeksperter: Løkke skylder i skat

For meget betalt skat i 2012 ændrer ikke på, at Løkke aldrig har betalt skat af sine GGGI-diæter, siger skatteeksperter

Lars Løkke Rasmussen skylder i skat for sine GGGI-diæter. (Foto: Ditte Valente)
Lars Løkke Rasmussen skylder i skat for sine GGGI-diæter. (Foto: Ditte Valente)

Tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen skylder i skat for sine diæter fra GGGI i 2012. Det vurderer flere skatteksperter over for Ekstra Bladet, selvom Lars Løkke Rasmussen på Facebook siger, at han har betalt for meget i skat i 2012.

Men det ændrer ikke på, at Venstre-formanden aldrig har betalt skat af sine diætpenge – i alt 8.784,50 kroner – fra GGGI. Penge han ifølge GGGI har modtaget kontant i hånden under sine dyre rejser.

Ekstra Bladet har bedt flere flere skatteeksperter læse den kommentar, Lars Løkke Rasmussen har lagt på Facebook, efter at Berlingske har skrevet, at har fået udbetalt GGGI-diæter i 2012 ifølge klimafondens talsmand. Lars Løkke påstod ellers på sit alenlange pressemøde forrige søndag, at han aldrig fik udbetalt en krone fra GGGI i 2012.

Related content

På Facebook skriver Lars Løkke Rasmussen, at ’ifølge min revisor, Deloitte, har jeg betalt for meget i skat i 2012 (også når der er taget korrekt højde for mine diæter fra GGGI). Det prøver vi nu at rette op på.’

Men den overskydende skat fra 2012 er for længst blevet betalt tilbage til Lars Løkke Rasmussen ifm. den almindelige årsopgørelse for 2012 – og dermed har han aldrig betalt skat af diæterne fra GGGI, selvom han nu vil ’rette op på det’. Det vurderer skatteadvokat Torben Bagge fra Advokatfirmaet Tommy V. Christiansen.

- Selvom han har betalt for meget i 2012, ændrer det jo ikke på, at pengene fra diæterne i GGGI er skattepligtige. Og hvis han eksempelvis har betalt 50.000 for meget for en anden indtægtspost, skal han jo stadig betale skat af diæterne, siger Torben Bagge til Ekstra Bladet.

Se også: Ekspert om GGGI-skattesag: Fremlæg dokumentation, Løkke

- Mener du dermed, at han fortsat har et mellemværende med Skat for sine diæter fra GGGI?

- Enig. Det ser ud til, at han mener, han har selvangivet forkert i disfavør for sig selv. Men det ændrer jo ikke på, at han mangler at gøre op med skat ift. diætpengene. Det skal han gøre uanset, at han har selvangivet for meget en anden post, siger Torben Bagge.

Også seniorskattekonsulent Henning Boye fra revisionsfirmaet BDO siger, at Lars Løkke Rasmussen ikke har svaret skat af diæterne.

- Når man ser den opdatering, virker det mest som, at han har fået sin revisor, Deloitte, til at foretage en ny gennemgang af hans indkomst for 2012. Det er altså ikke fordi, han har fået det her kontrolleret hos Skat. Og de kan så komme frem til, at han har betalt for meget. De penge får almindelige dødelige – og også Lars Løkke Rasmussen – tilbage på deres Nemkonto ifm. Årsopgørelsen for 2012.

- Betyder det, at han har fået penge tilbage pga. for meget betalt skat for 2012, men at han fortsat har et mellemværende med Skat pga. diætpengene?

- Ja, det er klart. Det må forstås sådan.

Det har ikke været muligt at få Lars Løkke Rasmussen til at uddybe sin kommentar fra Facebook.

Lars Løkke Rasmussens parti Venstre var nogle af de heftigste kritikere af Helle Thorning-Schmidt (S) og hendes mand, Stephen Kinnock, da sagen om Kinnocks skattepligt i Danmark kørte i 2010 og 2011.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere