Her er beviset: Løkke var advaret om firmabil

Venstre-formanden har fået oplyst, at han skulle fortælle staten om sin firmabil - men det har han undladt indtil sidste uge

Lars Løkke Rasmussen var oplyst om, at han skulle indberette firmabil til Moderniseringsstyrelsen. Det blev han allerede dagen efter, han stoppede som statsminister. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Lars Løkke Rasmussen var oplyst om, at han skulle indberette firmabil til Moderniseringsstyrelsen. Det blev han allerede dagen efter, han stoppede som statsminister. (Foto: Tariq Mikkel Khan)

Lige siden Lars Løkke Rasmussen gik af som statsminister har han været fuldt klar over, at han at skal oplyse indtægten for sin firmabil til staten.

Men helt frem til midten af oktober i år har Venstres formand holdt oplysningen om firmabilen skjult for Moderniseringsstyrelsen, som afsløret af Ekstra Bladet i går.

Det betyder, at en indtægt på godt 9000 kroner om måneden ikke er blevet løbende modregnet i det eftervederlag, Løkke får som tidligere statsminister.

Se også: Huskede næsten alt: Løkke glemte firmabilen

Moderniseringsstyrelsen har ellers klart gjort ham opmærksom på, at alle regelmæssige indtægter skal meddeles styrelsen, så der kan ske en regulering af eftervederlaget måned for måned.

Dagen efter Lars Løkke overlod statsministerposten til Helle Thorning-Schmidt - helt præcist 4. oktober 2011 - fik han nemlig et brev fra styrelsen, hvor de specifikke indtægter, der skal modregnes hans eftervederlag, fremgik.

Her blev det gjort klart, at også ’personalegoder (fri bil, tlf. mv.)’ skal modregnes, fremgår det af skrivelsen, som Ekstra Bladet har fået aktindsigt i.

Og Moderniseringsstyrelsen har i sidste uge bekræftet overfor Ekstra Bladet, at fri bil fortsat skal fradrages Løkkes eftervederlag.

Lars Løkke Rasmussen og Venstres partisekretær afviser fortsat at svare på, hvornår Løkke fik firmabil-ordning.

Læs alt om sagen i Ekstra Bladet i dag

- Venstres nestor: Løkke er et rodehoved

- Skat: Sådan er reglerne

- Løkke stadig tavs

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere