Holger K. vil skærpe etik efter tvivlsom skatterådgivning

Skatteministeren vil med etisk regelsæt styrke indsatsen mod ulovlig skatteunddragelse og -rådgivning

Skatteminister Holger K. Nielsen (SF) nedsætter nu et etisk skatteudvalg, der skal rydde op i den umoralske skatterådgivning, der er blevet åbenbaret i en række dokumentarudsendelser på DR.

Med deltagelse af både myndigheder og private skatterådgivere skal udvalget udvikle et helt nyt etisk kodeks for god skatterådgivning i Danmark, skriver Politiken.

- Sigtet er at styrke indsatsen mod ulovlig skatteunddragelse og ulovlig skatterådgivning, hedder det i den skriftlige invitation, der ifølge Politikens oplysninger er blevet sendt til bagmandspolitiet, Advokatsamfundet, revisorforeningen, Skat og bankernes brancheorganisation Finansrådet, der alle skal sidde med i det nye etikudvalg.

Skatteministeren selv bekræfter initiativet over for avisen.

- Der er simpelthen for mange eksempler på tvivlsom skatterådgivning, derfor har branchen selv en interesse i gå ind i en seriøs dialog om, hvordan vi begrænser umoralen.

- Jeg tror, vi kan komme ganske langt, hvis vi kan få skabt et tværgående samarbejde og få et fælles etisk regelsæt, der omfatter alle skatterådgivere, advokater, revisorer og banker, siger Holger K. Nielsen til Politiken.

Invitation bliver hilst velkommen af formanden for skatterevisorerne i FSR - Danske Revisorer, John Bygholm.

- Det er altid sundt at få drøftet etikken, og ingen har lyst til at bevæge sig på kanten af lovgivningen. Og så kan udvalgsarbejdet give os en mulighed for at diskutere nogle lovgivningsmæssige gråzoner med myndighederne, siger han til Politiken.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere