SF: Hemmelig partistøtte til S er pinlig

Sagen om hemmelige støttekroner til S i Aalborg er en pinlig affære, mener SF's politiske ordfører.

- Først fruer med på tjenesterejse, nu ikke kun borgerlige der benytter erhvervsklubber. Pinligt Aalborg, skriver Jonas Dahl på sin Facebook. (Polfoto)
- Først fruer med på tjenesterejse, nu ikke kun borgerlige der benytter erhvervsklubber. Pinligt Aalborg, skriver Jonas Dahl på sin Facebook. (Polfoto)

- Først fruer med på tjenesterejse, nu ikke kun borgerlige der benytter erhvervsklubber. Pinligt Aalborg.

Sådan skriver SF's politiske ordfører, Jonas Dahl, på sin Twitter-profil, efter Socialdemokraterne i Aalborgs moral er kommet op til debat.

I forrige uge kom det frem, at Socialdemokraternes bud på en ny borgmester i Aalborg, Thomas Kastrup-Larsen, tog sin kone med på en tjenesterejse til Schweiz på skatteydernes regning for flere år siden.

Nu er det blevet afsløret, at Socialdemokraterne i Aalborg har oprettet en hemmelig erhvervsklub i 2013, hvorfra borgmesterkandidaten har fået 170.000 kroner i partistøtte.

Ifølge de gældende regler skal det oplyses til kommunen, hvis man støtter med mere end 20.000 kroner.

Men ved at yde sin støtte gennem erhvervsklubben har erhvervsledere bidraget med mere end 20.000 kroner, uden at navnene på de pågældende kommer ud i offentligheden.

Erhvervsklubben består af virksomheder og erhvervsledere fra lokalområdet.

Socialdemokraterne har tidligere kraftigt kritiseret Venstre for at benytte sig af sådanne erhvervsklubber til at få store beløb i anonym partistøtte.

Socialdemokraterne i Aalborg har nu valgt at tilbagebetale alle beløb, som overstiger de 20.000 kroner.

- Man har i Aalborg truffet den her fornuftige beslutning, for at der ikke skal være nogen tvivl om, at det ikke har været intentionen at omgå reglerne, siger Lars Midtiby, partisekretær for Socialdemokraterne.

Enhedslisten har ligesom SF kritiseret Socialdemokraternes lidt for løse omgang med reglerne.

- Hemmelige erhvervsklubber med eksklusiv adgang til ministre eller borgmestre er helt almindelige hos Venstre, men burde være udelukket hos Socialdemokraterne, siger Per Clausen, som er spidskandidat for Enhedslisten ved kommunalvalget i Aalborg.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere