Udenrigsministeriet: Vi har fejloplyst Friis Bach

Udenrigsministeriet iværksætter dybdegående redegørelse af forløbet omkring GGGI's rejseregler efter afgang

Christian Friis Bach fik ikke de oplysninger han burde, erkender Udenrigsministeriet. (Foto: Mik Eskestad)
Christian Friis Bach fik ikke de oplysninger han burde, erkender Udenrigsministeriet. (Foto: Mik Eskestad)

Udenrigsministeriet erkender at have fejloplyst Christian Friis Bach (R) og Folketinget i sagen om klimaorganisationen GGGI's rejseregler.

I modsætning til hvad Udenrigsministeriet tidligere har oplyst, er det ved en nærmere gennemgang af sagen kommet frem, at rejsepolitikken blev godkendt i GGGI’s bestyrelse på et møde den 12. maj 2012 i Yeosu i Sydkorea.

- Jeg er i går blevet gjort bekendt med det meget beklagelige forløb omkring Udenrigsministeriets håndtering af sagen om GGGI's rejseregler, siger handels- og europaminister Nick Hækkerup (S), der for tiden vikarierer som udenrigsminister.

- Der er tilsyneladende sket en alvorlig fejl i sagsbehandlingen, som har ført til, at der er givet forkerte oplysninger til ministeren, Folketinget og offentligheden. Der er nu derfor behov for, at denne sag hurtigt undersøges til bunds.

Nick Hækkerup oplyser, at han sammen med Udenrigsministeriets departementschef har igangsat udarbejdelsen af en redegørelse til Folketinget om forløbet i sagen.

Christian Friis Bach (R) tog torsdag konsekvensen af sagen og gik af som udviklingsminister.

Departementschef Ulrik Vestergaard Knudsen udtaler:

- Ministeriets håndtering af sagen har således betydet, at ministeren, Folketinget og offentligheden er blevet fejlagtigt informeret, siger han i en pressemeddelelse.

- Jeg ser frem til, at den igangsatte undersøgelse vil kaste lys over, hvordan og hvorfor sagsbehandlingen i forhold til ministerens deltagelse i bestyrelsen for GGGI og kontrolmekanismerne i Udenrigsministeriet her har svigtet.

Christian Friis Bach afløses af partifællen Rasmus Helveg Petersen.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere