Corydons tilbud til EL: Kan give dig gevinst på 2000 kroner

Siger Enhedslisten ja tak til regeringens finanslovsudspil, kan det spare 1,5 mio. danskere for cirka 1800 kroner årligt

Finansminister Bjarne Corydon på vej ud af glasdøren i Finansministeriet til den ventende presse. (Foto: Jens Dresling)
Finansminister Bjarne Corydon på vej ud af glasdøren i Finansministeriet til den ventende presse. (Foto: Jens Dresling)

Bjarne Corydon, Margrethe Vestager og Holger K. Nielsen har netop præsenteret Enhedslisten for et finanslovsforslag, som venstrefløjspartiet får svært ved at sige nej til.

Det vurderer arbejdsmarkedsforsker Flemming Ibsen fra Aalborg Universitet over for Ekstra Bladet.

Han bider især mærke i, at finansminister Bjarne Corydon (S) foran Finansministeriet ikoniske glasdør bekræftede, at finanslovsudspillet indeholder fuldt skattefradrag for faglige kontingenter.

Se også: Holger K.: 'Dybt, dybt, underligt, Johanne'

- Jeg tror, de store LO-fagforbund vil ringe Enhedslisten topfolk ned for at få dem til at sige ja. Det betyder kolossalt for fagbevægelsen og dens medlemmer, siger han.

Ifølge en forsigtig beregning fra Flemming Ibsen vil det fulde fradrag give en gevinst på cirka 150 kroner om måneden, 1800 kroner om året, for de 1,5 millioner medlemmer af de tre store faglige paraplyorganisationer, LO, FTF og Akademikernes Centralorganisation (AC).

Kommer regeringen igennem med det fulde fradrag vil det samtidig være et slag i hovedet på de såkaldte gule fagforeninger, eksempelvis Krifa og Det faglige hus.

- Man retter op på et indgreb, som den borgerlige regering lavede, der favoriserer de gule fagforeninger. Bliver det vedtaget, bliver det knap så fordelagtigt at skifte til en gul fagforening, konstaterer Flemming Ibsen.

Samtidig påpeger han, at udspillet skal ses som en udstrakt hånd til LO oven på de forliste trepartsforhandlinger og indgrebet mod dagpengene, som har afkølet forholdet mellem regeringen - og særligt Socialdemokraterne - og Harald Børstings tropper.

Finanslovsudspillet indeholder desuden et løfte fra regeringen til landets ældre om, at de kan komme i bad to gange om ugen. Samt en øget indsats over for socialdumping. To centrale spørgsmål for Enhedslisten.

Det var ikke muligt at få en kommentar fra Enhedslistens top mandag tidlig aften.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere