Bødskov: Yahya kan optræde alle steder

Justitsministeren forsikrer om, at der altid vil være ressourcer til at håndhæve ytringsfriheden for personer som Yahya Hassan

Politiet skal stille med ressourcer, så Yahya Hassan har mulighed for at komme og tale, hvor han vil, men vurderingen af de konkrete lokaler er op til politiet, forklarer justitsminister Morten Bødskov. (Foto: Jens Dresling / POLFOTO)
Politiet skal stille med ressourcer, så Yahya Hassan har mulighed for at komme og tale, hvor han vil, men vurderingen af de konkrete lokaler er op til politiet, forklarer justitsminister Morten Bødskov. (Foto: Jens Dresling / POLFOTO)

Justitsminister Morten Bødskov (S), som understreger, at det aldrig handlede om, hvor mange ressourcer politiet skulle bruge, da man frarådede at afholde Yahya Hassans arrangement på Vollsmose Bibliotek.

- Politiet har jo meget klart tilkendegivet, at det her handler om, at folk skal have lov til at komme til orde og debattere, og at det ikke handler om politiets ressourcer. Det handler først og fremmest om den pågældendes sikkerhed, tilhørernes sikkerhed og lokalsamfundets tryghed og sikkerhed, siger Morten Bødskov.

Udmeldingen kommer efter et enormt politiopbud tirsdag aften trods alt sikrede, at den unge digter kunne læse sine digte op på H.C. Andersen Skolen i Vollsmose.

Se også: Flyveforbud over Vollsmose under Yahya-showSe også: Så meget koster Yahya-showet

Han mener klart, at digteren skal have lov til at optræde, hvor han vil, så længe lokaliteterne kan sikres.

- Der skal ikke være områder i Danmark, hvor ikke alle kan komme, og der har vi politi og kommuner til at sikre, at vi har rammerne for en fri og åben debat, og det er også til stede, siger Morten Bødskov, der - ligesom digteren selv - synes, det er vigtigt, at arrangementet kan afholdes i netop en ghetto som Vollsmose.

Se også: Politi til Vollsmoses unge: Lad være at gøre noget dumtRelated content

Så skulle Yahya Hassan have lyst til at tage på en decideret turné rundt i Danmarks ghettoer, er justitsministeren klar med opbakning.

- Man skal sikre, at en ung digter, som har meget på hjertet, kan være til stede i områder, hvor han har vurderet, at han gerne vil være til stede. Og så er det politiets og kommunens opgave at få det tilrettelagt således, at de sikkerhedsmæssige forhold er i orden, siger Morten Bødskov, der er yderst tilfreds med, at arrangementet endte med at blive afholdt det rigtige sted under sikrede forhold.

- Jeg synes, at den måde, som man har fået arrangementet tilrettelagt på her til aften, er den rigtige måde at håndtere de her ting på, siger justitsminister Morten Bødskov, som ikke selv har mulighed for at deltage i aftenens arrangement.

Se også: Vollsmose-beboer: - Træt af dårligt rySe også: Kritiske politikere kommer ikke til Vollsmose

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere