Vilhelmsen urørlig

Hvis vi havde person problemer i SF, havde vi løst dem allerede, siger formanden for SF's faglige udvalg, Karsten Hønge

Selv om kritikken har været stor mod Annette Vilhelmsen efter kommunalvalget og indgåelsen af finansloven, så sidder hun sikkert i sadlen som formand for SF. (Foto: Jens Dresling, POLFOTO)
Selv om kritikken har været stor mod Annette Vilhelmsen efter kommunalvalget og indgåelsen af finansloven, så sidder hun sikkert i sadlen som formand for SF. (Foto: Jens Dresling, POLFOTO)

Klapsalverne var mange og lange til SF's formand Annette Vilhelmsen, da hun på sit partis kontaktudvalgsmøde på Christiansborg fortalte om, hvad der var sket for partiet ved kommunalvalget, hvor SF fik et kæmpe nederlag, og under finansloven.

- Er Annette Vilhelmsen et problem for partiet?

- Nej, hvis vi havde person problemer i SF, så havde vi løst dem. Vores store problem er, at vi har tabt troværdighed hos vælgerne, siger formanden for SF faglige udvalg, Karsten Hønge til Ekstra Bladet.

Karsten Hønge blev nyvalg til Region Syddanmark, hvor SF fra 1. januar får to medlemmer mod fire i dag.

Ved valget fik 3.289 stemmer. Det er næsten halvdelen af partiets stemmer, der blev på 7.477.

Karsten Hønge har været stærkt kritisk over for Annette Vilhelmsen og partiets måde at kommunikere på, men han anser ikke hende som et problem.

- Når vi siger noget, er det som om, det bliver fanget af en mur, så det ikke kommer ud til vælgerne. Det er et probleme, vi har kæmpet med længe, men nu skal vi have rettet op på inden inden næste valg til folketinget, siger Karsten Hønge.

Dumpede med et brag
- Har I tid nok til det, for man kan umiddelbart forestille, at næste folketingsvalg kommer næste efterår i forbindelse med finanslovsforhandlingerne?

- Derfor et det vigtigt, at vi får talt tingene igennem, som vi gør her på kontaktudvalgsmødet. Der er blevet sagt mange direkte ting. Vi dumpede med et brag til kommunal- og regionsvalget, men nu skal vi ud og komme i gang med at vinde tilliden tilbage hos vores vælgere, siger Karsten Hønge.

Knald eller fald
Annette Vilhelmsen ved, at det kan blive knald eller fald for hendes vedkommende, hvis nedturen for SF fortsætter ligeså nådesløst ved det næste folketingsvalg som ved kommunalvalget 19. november.

- Da SF kom i regering for to år siden, og da du for et år siden blev ny formand, lød det begge gange, at I skulle blive bedre til at kommunikere jeres politik. Hvorfor skal man tro på, at det vil lykkes for jer nu?

- Der er ingen, der har patent på noget i politik. Det forlød efter indgåelsen af finansloven, at det var Enhedslisten, der eksempelvis havde skaffet 1 milliard mere til de ældre. Det passer simpelthen ikke, det var noget, vi SF'ere også var med til at forhandle os frem til, siger Annette Vilhelmsen til Ekstra Bladet.

- Vi skal være bedre til at markere os, og det kommer man også til at høre fra nu af.

- Så det bliver med dig i spidsen for SF frem til næste folketingsvalg?

- Ja, det kan du regne med. Jeg erkender, at vi har mistet tillid hos vælgerne i forbindelse med kommunal- og regionsvalget, men jeg mener, der er tid til at rette op på det inden næste valg til folketinget, siger Annette Vilhelmsen.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere