Venstre i Nyborg: Nu tager vi borgmesterposten

Venstre tager borgmesterposten i Nyborg. Det står fast efter et møde mellem Venstre, Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne lørdag formiddag

Kenneth Muhs (V) tager borgmesterposten i Nyborg. (Foto: PR-foto)
Kenneth Muhs (V) tager borgmesterposten i Nyborg. (Foto: PR-foto)

Dansk Folkeparti støtter den nye borgmester fuldt ud.

- Vi står bag Kenneth Muhs 100 procent. Vi lægger op til en bred aftale, men Venstre skal sidde for bordenden, siger Carsten Kudsk (DF).

- Venstre og Dansk Folkeparti må desværre konstatere, at Socialdemokraterne taler om bredt samarbejde, men reelt kun ønsker at samarbejde, hvis Erik Christensen sidder for bordenden, siger Kenneth Muhs i en pressemeddelelses.

- Det overrasker mig naturligvis, men jeg er tvunget til at tage det til efterretning.

Dramaet omkring borgmesterposten i Nyborg startede fredag morgen, da byrådsmedlem Jan Reimer Christiansen hoppede fra Socialdemokraterne over til Venstre.

Dermed blev det pludseligt muligt for Kenneth Muhs at snuppe borgmesterkæden fra Erik Christensen (S) halvanden uge efter kommunalvalget.

Venstre og Dansk Folkeparti har lørdag taget kontakt til SF og Enhedslisten for at finde ud af, om de er interesseret i et samarbejde de kommende fire år.

- Vi skylder vores vælgere at maksimere vores indflydelse, siger Kenneth Muhs.

- Et flertal peger nu på mig som borgmester, og det føler jeg mig forpligtet til at udnytte. Den maksimale politiske indflydelse får man, hvis man har modet til at sætte sig for bordenden. Det har jeg, understreger han i pressemeddelelsen.

Rød blok vandt flertallet med 13 af de 25 mandater i Nyborgs Byråd ved kommunalvalget 19. november.

Jan Reimer Christiansen har forklaret sit kontroversielle partiskifte med, at han altid har brændt for at drive politik for landdistrikterne og skabe forandring. Den mulighed føler han ikke, at han får hos Socialdemokraterne.

Det konstituerende møde finder sted 2. december i Nyborg.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere