EL: Bødskov mangler at forklare sig

Enhedslisten kræver svar på, om hvor stort et omfang PET misbruger personfølsomme oplysninger

(Arkivfoto: Jens Dresling)
(Arkivfoto: Jens Dresling)

Selv om chefen for PET, Jakob Scharf, tirsdag valgte at opsige sin stilling, er sagen om dårligt arbejdsmiljø i Politiets Efterretningstjeneste langt fra afsluttet.

Det mener Enhedslistens retsordfører Pernille Skipper, der ser frem til et samråd om netop PET med justitsminister Morten Bødskov (S) den 16. december.

Se også: Bødskov for 50 minutter siden: Jeg har fuld tillid til Scharf

- Vi mangler stadig at få en forklaring på, om det her foregår over for andre mennesker end Pia Kjærsgaard.

Se også: Det tjener Scharf

- Er det her en praksis som PET lægger for dagen, for når man læser redegørelsen, mener PET ikke, at de har gjort noget forkert, og det tyder jo på, at de synes, det er i orden, at man bruger personfølsomme oplysninger på den her måde, siger hun til Ritzau.

Enhedslistens retsordfører vil ikke svare direkte på, om hvor lang snor støttepartiet vil give justitsministeren, men umiddelbart er der intet, der tyder på, at der skulle være en ministerstorm under opsejling.

- Selvfølgelig er det interessant, om Morten Bødskov som minister har været klar over eventuelle regelbrud, og om han har godkendt dem.

- Først og fremmest skal vi til bunds i de konkrete sager, og jeg forventer, at Morten Bødskov kan forklare sig, og gør han det, er der selvfølgelig ikke nogen problemer, siger Pernille Skipper.

Morten Bødskov slår fast, at han ikke har kendt til PET's forsøg på at undgå, at den tidligere DF-leder Pia Kjærsgaard deltog i et besøg på Christiania i februar 2012 sammen med retsudvalget.

PET-chef Jakob Scharf skulle blandt andet have opfordret sine folk til at kigge i Kjærsgaards kalender for dermed at undgå, at Kjærsgaard kunne deltage i besøget.

- Jeg har ikke været orienteret om de konkrete scenarier, som Politiets Efterretningstjeneste har arbejdet med i forbindelse med planlægningen af retsudvalget og Pia Kjærsgaards besøg på Christiania.

- Det har jeg ikke været orienteret om eller været involveret i, siger Morten Bødskov til Ritzau.

0 kommentarer
Vis kommentarer