Politiet vil drøfte hjemløselejr med kommunen

Politiet går nu i dialog med Aarhus Kommune om hjemløseteltlejr, som er politianmeldt af Venstre-rådmand

Politiet i Aarhus rydder ikke hjemløselejren i dag, selvom de har fået en anmeldelse fra teknik- og miljørådmand Bünyamin Simsek (V) af en gruppe hjemløse, som den seneste måneds tid har etableret sig i en teltlejr på godsbanearealet i Aarhus.

- Vi vil ud fra anmeldelsen nu tage kontakt til Aarhus Kommune omkring det videre forløb i sagen, siger politikommissær Mogens Brøndum. Og mere vil han ikke sige.

Ifølge rådmand Bünyamin Simsek skyldes politianmeldelsen, at nogle af de hjemløse i teltlejren har sagt, at de ønsker at etablere en fristad i form af et mini-Christiania på kommunens grund.

Se også: Sådan får roma-tiggere en lejlighed af kommunen

Inden Simsek politianmeldte teltlejren, som ligger på et område med adskillige hundrede meter til de nærmeste naboer, har han sikret sig, at socialforvaltningen er klædt på til at håndtere opgaven.

- Vi har også fået henvendelser fra borgere om lejren. Men helt generelt synes jeg bare ikke, at aarhusianere i 2013 skal bo i en iskold teltlejr. Hvis mine politiske kolleger på socialområdet passede deres arbejde, så stod vi jo slet ikke i den her situation, siger han.

- Jeg håber da, at vi kan gøre det bedre end hidtil, så de her mennesker ikke er overladt til kummerlige vilkår i nogle telte, men kan få både varme og noget bedre mad under bedre forhold, siger Simsek.

Politianmeldelsen vækker voldsom kritik fra den kommende socialrådmand, Thomas Medom (SF).

- Det er en utrolig mangel på hjertevarme og næstekærlighed fra Venstre her i december i iskoldt vejr, fordi et par håndfulde mennesker mange hundrede meter væk fra de nærmeste naboer har slået sig ned i det her område, siger han.

- De hjemløse forsvinder jo ikke, fordi man piller deres telte ned. I stedet burde rådmanden have sat sig spidsen for at give dem den tilladelse, der skulle til, for at de kan blive der, til der er fundet andre og bedre løsninger, siger Medom.

Aarhus har som andre større byer de senere år oplevet en vækst i antallet af hjemløse - både udenlandske hjemløse - men også stadigt flere unge som falder igennem alle systemer.

0 kommentarer
Vis kommentarer