Det skal Bødskov svare på

Justitsminsteren skal om ganske kort tid svare på spørgsmål fra retsudvalget

Bødskov skal nu stå skoleret og redegøre for sin rolle i PET-sagen. (Foto: Polfoto)
Bødskov skal nu stå skoleret og redegøre for sin rolle i PET-sagen. (Foto: Polfoto)

Når klokken bliver 10.00 skal justitsminister Morten Bødskov (S) stå skoleret foran retsudvalget og redegøre for sin rolle i PET-sagen.

I aftes gik Morten Bødskov ud og unskyldte, at han havde løjet og konstrueret en undskyldning, så retsudvalgets studietur til Christiania blev udskudt.

Se også: Engell: Bødskov har rebet om halsen

Det chokerede flere retsordfører, at justitsministeren sammen med den daværende retsudvalgsformand, Anne Baastrup (SF), havde konstrueret en løgn.

Endhedslitens retsordfører, Pernille Skipper, sagde i går til Ekstra Bladet, at det var en meget alvorlig sag, som Bødskov har på halsen.

- Nu vil vi læse det hele meget nøje og lytte til hvad justitsministeren har af forklaringer i morgen. Men jeg vil sige det sådan, at justitsministeren skal gøre sig meget umage for at overbevise Folketingets Retsudvalg om, at man fortsat kan have tillid til ham som justitsminister, fortalte hun i aftes.

Det er Enhedslisten, der afgør, om Morten Bødskov skal fortsætte som justitsminister.

Når Bødskov skal i sammenråd med retsuvalget vil Venstre, Dansk Folkeparti og Enhedslisten stille ham spørgsmål.

Se også: LIVE: Nu skal Bødskov grilles

Det spørger de ham om:

Endhedslistens retsordfører Pernille Skipper:
Ministeren bedes redegøre for baggrunden for den seneste tids samarbejdsproblemer og økonomiske uregelmæssigheder i Politiets Efterretningstjeneste og de fratrædelser og omplaceringer af ledende medarbejdere, der har fundet sted, samt hvorvidt efterretningstjenesten i øvrigt har løst sine opgaver tilfredsstillende og levet op til regler og ansvar. Vil ministeren ligeledes redegøre for, hvordan problemerne løses og hvad ministerens holdning til sagen er?

Dansk Folkepartis retsordfører Peter Skaarup:
Vil ministeren på baggrund af sin udtalelse om, at han ikke kendte til de scenarier, som PET-chefen omtaler i sin redegørelse af 2. december 2013, oplyse meget præcist, hvad ministeren vidste og ikke vidste omkring PET’s overvejelser og forberedelse i forhold til Retsudvalgets besøg på Christiania? Hvilke af de informationer, der var tilgået ministeren fra PET i den forbindelse, overbragte ministeren til Retsudvalgets daværende formand, og hvilke valgte ministeren ikke at oplyse udvalgsformanden om? Vil ministeren desuden give Retsudvalget en fyldestgørende redegørelse for, hvad Justitsministeriet vidste hvornår om PET’s overvejelser og forberedelse i forhold til Retsudvalgets besøg på Christiania, herunder hvad Justitsministeriet vidste om de scenarier PET, ifølge redegørelsen af 2. december 2013, arbejdede med?

Venstres retsordfører Karsten Lauritzen:
Vil ministeren redegøre for sin og ministeriets rolle i forhold til forløbet omkring Retsudvalgets besøg på Christiania?

0 kommentarer
Vis kommentarer