Skør DF-video: Syngende kalv og snakkende ko

Nyvalgt byrådsmedlem fra Dansk Folkeparti fik lavet anderledes valgvideo for at fange vælgerne og vise, at han har kant

- Hvis du går efter den yngre generation, er det på cyberspace, man skal være.

Sådan lyder begrundelsen fra Dansk Folkepartis spidskandidat i Solrød Kommune, Per Hauge, omkring, hvorfor han havde lavet valgvideoen, der kan ses her.

Se også: Han snigløber borgmester i valgdrama - springer fra S til V

Han blev valgt ind med 249 personlige stemmer til kommunalvalget. Men han ved ikke, om videoen har haft betydning for, om det har givet flere stemmer:

- Hvor mange der har stemt på grund af den, det er svært at vide. Men det gælder om, at få folk inden for døren for at kunne fortælle dem, hvad man står for. Folk har nemlig travlt og smutter oftest forbi.

Handler om blikfang
- Det kan godt være, der er mange, som smutter ud igen. Men der er også nogle, som bliver inden for døren, siger Per Hauge til Ekstra Bladet og uddyber:

- Vi har prøvet forskellige ting og sager og er så kommet frem til denne video og prøvet at satse med den. Det er lidt som at spille lotto. Nogle gange er man heldig, andre gange er man ikke. Men det ser egentlig meget godt ud.

Se også: Borgmester-drama i Allerød: K finder ny kandidat

I videoen er det en animeret og snakkende ko og gris samt en syngende kalv, der skulle prøve at fange vælgernes opmærksomhed inden valget og ikke Per Hauge selv. Men det er der en meget logisk forklaring på.

- Jeg er jo ikke filmskuespiller, og derudover skulle det være lidt anderledes. Jeg tror nemlig ikke, man fanger folks opmærksomhed med valgplakaterne, fortæller det nyvalgte byrådsmedlem og fortsætter:

- Det skal være et blikfang for folk. Hvis du laver noget, der er utraditionelt, så fanger man nogle gange mere folks opmærksomhed.

Værner om Danmark
Og på spørgsmålet om det ikke kan opfattes som tosset, er 60-årige Per Hauge meget rolig:

- Det gælder om at råbe folk op og sige, man ikke er ligesom alle de andre. Derfor tror jeg, folk lægger mærke til en, hvis man agerer anderledes. Det skal selvfølgelig ikke være negativt, fordi man skal komme med noget, der er anstændigt.

Se også: DF'er færdig i politik: Kaldte direktør bitch

Derfor var det også helt bevidst, det er de gamle danske film 'De Røde Heste' og 'Sønnen og Vingaarden', der var blevet valgt til at illustrere, hvad han står for.

- Det er nostalgien, der kommer ind og spiller et puds. Vi skal jo gerne vise noget af det, som vi står for. Vi værner om Danmark, lyder det fra Per Hauge, der giver en uddybende forklaring:

- Det havde derfor ikke set godt ud, hvis det havde været amerikansk science-fiction. Det havde man nok skudt helt ved siden af med. Og jeg kan selvfølgelig også godt lide gamle danske film, da jeg ikke er blevet for gammel eller for ung til det.

SE VALGVIDEON HER.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere