Liberal Alliance kræver også afstemning om bankunion

Danskerne skal ikke kun stemme om patentdomstolen, men også bankunionen, hvis det står til Liberal Alliance

Liberal Alliances europaordfører, Mette Bock, ærgrer sig over nødvendigheden af den folkeafstemning om EU's patentdomstol, som står til at blive afholdt i forbindelse med forårets valg til Europaparlamentet.

Men når folkeafstemningerne alligevel skal holdes, bør regeringen også lade danskerne give deres mening til kende om bankunionen, for her er der "ekstremt meget på spil", mener Mette Bock.

- Når nu vi alligevel skal til at sætte os ind i det til tider ret komplicerede EU-stof, bør vi samtidig tage en folkeafstemning om bankunionen, også selvom det måske ikke kræves ifølge grundloven, siger Mette Bock.

Bankunionen er forhandlet på plads i EU i disse dage og handler om, hvordan EU skal kunne lukke syge banker, der ikke længere kan overleve.

Både Dansk Folkeparti, Enhedslisten og Liberal Alliance er kritiske overfor bankunionen.

Da Danmark ikke er medlem af euroen, er det frivilligt, om vi vil deltage i aftalen. Storbritannien har sagt nej, mens Helle Thorning-Schmidt har skudt en beslutning om dansk deltagelse til hjørne ind til alle dele af pakken er 100 procent afklaret.

- Hvis statsministeren har bare lidt respekt for danskerne, så lader hun den bankunion komme til afstemning.

- Jeg er overbevist om, at en betragtelig del af danskerne er enig med Liberal Alliance i, at det er utilstedeligt, af danskerne skal stilles til økonomisk ansvar for tvivlsomme sydeuropæiske bankaktiviteter.

- Nu har vi en glimrende anledning til at spørge danskerne om deres mening, og den synes jeg så bestemt bør gribes, siger Mette Bock.

0 kommentarer
Vis kommentarer