Thorning: DF mangler gode argumenter mod patentdomstol

Statsministeren langer kraftigt ud efter Dansk Folkepartis modstand mod EU's fælles patentdomstol

(Foto: Claus Bonnerup)
(Foto: Claus Bonnerup)

Regeringen har opgivet håbet om at omvende Dansk Folkeparti i spørgsmålet om den europæiske patentdomstol. Derfor kan danskerne se frem til en folkeafstemning 25. maj.

Sådan begrunder statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) meldingen om, at regeringen nu sætter gang i det forberedende arbejde til en folkeafstemning.

- Dansk Folkeparti og Enhedslisten har igen i dag - desværre - meldt klart ud, at de ikke ønsker at stemme for. Der er derfor en stor risiko for, at vi ikke kan få flertal, siger Helle Thorning-Schmidt sent torsdag aften i forbindelse med et EU-topmøde i Bruxelles.

Et medlemskab af patentdomstolen vil ifølge Justitsministeriet afgive dansk suverænitet, og det kan derfor kun vedtages af et fem sjettedeles flertal i Folketingssalen.

Det kan regeringen ikke opnå uden Dansk Folkepartis støtte, og derfor har regeringen altså sat gang i det forberedende arbejde til en folkeafstemning 25. maj - samme dag som der er valg til EU-Parlamentet.

- Jeg kan ikke forstå, at Dansk Folkeparti belemrer danskerne med en afstemning om patentdomstolen. Særligt fordi de jo ikke har nogle gode argumenter imod det her fælles patent.

- Hvis man spørger danske virksomheder og lønmodtagere, så går de ind for det. De kan jo godt se, at det bliver en fordel for både virksomhederne og for at skabe flere arbejdspladser i Danmark, siger statsministeren.

Hun afviser, at der kan blive tale om at stemme om de danske EU-forbehold på henholdsvis det rets- og forsvarspolitiske område ved samme lejlighed.

- Regeringen er jo ikke i tvivl om, at det ville være bedre for Danmark, hvis vi ikke havde rets- og forsvarsforbeholdet.

- Men man skal også have det rigtige tidspunkt at foretage sådan en afstemning, og det er ikke det rigtige tidspunkt nu, siger Helle Thorning-Schmidt.

0 kommentarer
Vis kommentarer