Forlig om sygedagpenge

Regeringen har onsdag indgået aftale om en sygedagpengereform sammen med alle partier i Folketinget undtaget Enhedslisten. Varighedsbegrænsningen fjernes

Arkivfoto: Miriam Dalsgaard
Arkivfoto: Miriam Dalsgaard

Regeringen har onsdag aften indgået aftale om en sygedagpengereform sammen med alle partier i Folketinget undtaget Enhedslisten.

Det oplyser beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S).

Reformen vil skabe et provenu på 385 millioner kroner og 1700 nye job.

Se også: Joachim B: Derfor er ny kontanthjælp luksus

Et af de helt centrale punkter i aftalen er, at den såkaldte varighedsbegrænsning på 52 uger fjernes. Det betyder, at tusindvis af personer hvert år mister deres ret til sygedagpenge, og at nogle af disse helt mister retten til offentlig forsørgelse.

- Fremover stopper hjælpen fra det offentlige ikke længere ved en bestemt skæringsdato, men først når den sygemeldte er på fode igen.

Se også: Læsere i flæsket på Joachim B: Båtnakke!

- En økonomisk tryghed, der vil gøre en forskel for mange borgere og deres familier, siger Mette Frederiksen i en pressemeddelelse.

Til gengæld bliver der med reformen indført en tidligere indsats for de sygemeldte. Efter fem måneder skal det vurderes, om den sygemeldte kan fortsætte på dagpenge, eller om vedkommende skal videre i et jobafklaringsforløb og modtage en lavere ydelse.

Bliver man ikke forlænget, vil man kunne modtage en ydelse på niveau med kontanthjælp, men uden at ægtefælleindkomst og formue modregnes.

Målet er, at flere personer forlader sygedagpengesystemet og i stedet kommer i arbejde.

Se også: 10.000 syge mister retten til sygedagpenge

0 kommentarer
Vis kommentarer