Løkke tilbage på talerstolen efter 769 dage

Venstres formand Lars Løkke Rasmussen har holdt sig væk fra talerstolen i Folketinget i over to år

Lars Løkke Rasmussen (V) tog onsdag ordet fra Folketingets talerstol for første gang i over to år. (Foto: Twitter/ Jesper Petersen)
Lars Løkke Rasmussen (V) tog onsdag ordet fra Folketingets talerstol for første gang i over to år. (Foto: Twitter/ Jesper Petersen)

Da Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen onsdag gik på talerstolen i Folketinget for første gang i over to år, blev det bemærket i salen.

- Der går et sus gennem folketingssalen: Lars Løkke er gået på talerstolen! Der bliver spidset ører!, skriver skatte- og arbejdsmarkedsordfører for de Radikale, Nadeem Farooq, på sin Twitter-profil.

- Nej, hvad sørnsen. Er det ikke Løkke på talerstolen?, supplerer socialdemokraternes finansordfører Jesper Petersen på sin Twitter-profil.

Lars Løkke Rasmussen indtog talerstolen for at rose finansloven, som Venstre og De Konservative indgik med regeringen. Han havde bedt om ordet som privatist, hvilket betyder, at han ikke talte på sit partis vegne.

- Det er måske lidt ekstraordinært at tage ordet som privatist, men det er også en lidt ekstraordinær situation, for jeg er ikke i stand til at erindre mig noget nyere historisk fortilfælde, hvor regeringen nu får vedtaget sin finanslov uden opbakning fra sit eget parlamentariske grundlag, siger Lars Løkke.Løkkes fravær fra talerstolen har i længere tid ført til politiske drillerier. Blandt andet har Socialdemokratisk Ungdom, DSU, talt op, hvor længe der er gået, siden Venstre-formanden har vist sig på talerstolen.

- Har Lars Løkke været på Folketingets talerstol i dag? Ja minsandten – for første gang i 769 dage, lyder det i dag på hjemmesiden løkkepåtalerstolen.dk.

Se også: Løkke: Bonuspoint i GGGI går til nye rejser

Det har vakt en del undren, at Løkke har holdt sig væk fra talerstolen. Da Thorning var oppositionsleder, gik hun på talerstolen i syv ud af otte åbnings- og afslutningsdebatter.

Den ene gang, hun undlod at gå på talerstolen under afslutningsdebatten i 2009, var Løkke ikke sen til at kritisere.

- Altså, jeg ved ikke, hvorfor der skal være direkte tv, for at fru Helle Thorning-Schmidt vil debattere med mig. Jeg mener, vi er i rigets fornemste debatsal - det var da et sted at starte, sagde Løkke under afslutningsdebatten i 2009.

Ekstra Bladet har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Lars Løkke Rasmussens særlige rådgiver, Mikael Børsting.

0 kommentarer
Vis kommentarer