Se Im's julehilsen til Danmark

Årets mest omtalte pige fejrer jul i Thailand med dansk juletræ

Im's ønsker sig en bamse i julegave og er meget spændt på, hvad der ligger under træet. (Foto: Michael Rastrup Smith)
Im's ønsker sig en bamse i julegave og er meget spændt på, hvad der ligger under træet. (Foto: Michael Rastrup Smith)

KHON KAEN (Ekstra Bladet): Den otteårige thailandske pige Im og hendes mor Suthida Nielsen sender en varm julehilsen på video til deres venner i Danmark, da Ekstra Bladet lillejuleaften besøger parret i den thailandske by Khon Kaen.

Mor og datter er netop ved at pynte et fint juletræ, som Im har fået sendt med posten fra sine klassekammerater i 1. B den lille nordjyske by Aabybro.

Im fra Thailand: Jeg vil hjem til mine venner

Udendørs juleaften
Men loven vedtages først engang efter nytår. Derfor sidder Im og Suthida Nielsen stadig i Thailand, hvor der i julen er besøg af farmor og farfar, Inger og Roland Nielsen, fra Aabybro.

Pinligt Danmark: Im svigtet igen

Foruden juletræet vil der i aften også være mad, som minder om Danmark, når familien fejrer jul med venner og thailandske slægtninge.

– Vi bliver mange, så vi holder det udendørs. Det er ligesom en sommeraften i Danmark. Vi bruger grillen, og vi skal have rejer og dansk oksesteg med en grøn salat til, siger Suthida.

Ønsker sig bamse
Imens er Im meget spændt på, hvad hun får i julegave. Hun ønsker sig en bamse.

Hele familien vender kort efter nytår tilbage til Nordjylland. Im og Suthida Nielsen har fået et visum, der sikrer dem lovligt ophold, indtil særloven træder i kraft.

Læs hele reportagen om Im's jul i Ekstra Bladet juleaftensdag