Vestager ramt af egen Berlusconi-arrogance

Margrethe Vestager (R) lovede at rette op på svarfrister i forbindelse med lovforslag. Men det er ikke sket

I regeringsgrundlaget fra efteråret 2011 står der under punktet "god regeringsførelse", at høringsparter skal have bedre tid til at komme med eventuelle indsigelser i forbindelse med lovforslag.

Men nu erkender økonomi- og erhvervsminister Margrethe Vestager (R), at regeringen ikke har opfyldt løftet, skriver Berlingske.

Før valget for godt to år siden beskyldte Vestager den daværende regering for at udøve "magtarrogance", der "tangerer Berlusconis", fordi høringsfristerne var for korte. Og det ville den nye regering gøre op med.

Se også: Vestagers Berlusconi-arrogance

Men regeringen har ikke fået rettet op på problemet, indrømmer hun over for Berlingske.

Hun lover, at det vil ske nu. Som hovedregel skal høringsfristen være på fire uger, siger hun.

- Der vil givetvis være svipsere også fremadrettet, men det er faktisk noget, vi tager ret alvorligt, fordi vi har respekt for, at de mennesker, der sidder derude og afgiver høringssvar, gerne vil have tid til at læse lovgivningen igennem, siger hun til Berlingske.

Se også: Partifæller kritiserer Vestagers arrogance

Avisen har med hjælp fra tænketanken Cepos gennemgået 35 lovforslag, som er sendt i høring siden 2010. Alle lovene drejer sig om det offentliges adgang til privat ejendom uden retskendelse.

Og i over halvdelen af tilfældene er høringsfristerne ikke blevet overholdt. I nogle tilfælde har høringsparterne haft under to uger til at give deres mening til kende. Folketingets Udvalg for Forretningsorden har ellers sat et mål om fire uger.

Enhedslistens retsordfører, Pernille Skipper, betegner det som "fuldstændig absurd".

- Det viser, at mange af de her beslutninger er overilede. Det er voldsomt problematisk, fordi Folketinget så måske ikke når at blive gjort opmærksom på, hvad konsekvenserne af en beslutning vil være, siger hun til Berlingske.

Se også: Helle afviser indgreb mod 'Berlusconi-arrogancen'

0 kommentarer
Vis kommentarer