Annonce:
Annonce:

Hækkerup talte usandt fra talerstolen: Vejrudsigten forvirrede mig

Justitsministeren fejlinformerede Folketinget om flygtnings kuldeklage. Vejrudsigt forvirrede

Karen Hækkerup beklager, at hun afgave forkerte oplysninger til Folketinget. (Foto: Magnus Holm)
Karen Hækkerup beklager, at hun afgave forkerte oplysninger til Folketinget. (Foto: Magnus Holm)
Annonce:
Følg Politik

Justitsminister Karen Hækkerup talte usandt fra Folketingets talerstol, da hun 14. marts brugte en kvoteflygtnings klage over kuldegraderne i Danmark som motivation for, at udlændingeloven skal laves om.

Men der har aldrig været en klage over det danske vejr i Udlændingestyrelsen. Det viser et svar til Dansk Folkepartis udlændingeordfører Martin Henriksen, som har bedt om at få klagen uddybet, efter Ekstra Bladet beskrev sagen i forrige uge.

Brrrr: Flygtning klager til minister over kulden

I svaret erkender Karen Hækkerup, at det var det rene gangsnak, at en flygtning klagede over vejret. I stedet handlede klagen om, at kvoteflygtningen følte sig malplaceret og mobbet.

Hækkerup var ellers fast nok i kødet, da hun i sin tale sluttede af med at berette om klageren.

- Jeg ved, at vi faktisk har en enkelt klage liggende fra en kvoteflygtning, der synes, at her var lidt for koldt, sagde Karen Hækkerup.

Annonce:

Men nu trækker justitsministeren altså i land og undskylder sig med, at det var vejret den pågældende weekend, der var årsag til misforståelsen:

- Ministeriet har efterfølgende identificeret den omtalte sag. Det drejer sig om en henvendelse fra en person, der angiver at være kommet til Danmark som kvoteflygtning i 2002, og som i henvendelsen udtrykker generel utilfredshed med sit liv i Danmark - uden dog at omtale vejret. (...) Jeg skal beklage, hvis mit ordvalg under forhandlingerne i folketingssalen - som foregik en fredag, hvor vejrudsigten lovede storm og regn i weekenden - har givet anledning til misforståelser.

Af svaret fremgår det også, at flygtningen, der føler sig dårligt behandlet i Danmark, aldrig fik et svar på sit brev.

I ministeriets svar til Martin Henriksen fremgår det, at klageren aldrig fik svar på sin henvendelse. I stedet for utilfredshed med vejret, følte vedkommende sig udsat for mobning:

Annonce:

'Jeg bliver mobbet af andre - de griner af mig, og de tager billeder af mig. De taler dårligt om mig bag min ryg, så de ødelægger mit liv. jeg ved ikke, hvorfor de behandler mig så dårligt, og jeg ved ikke, hvorfor de tager billeder af mig, og hvad de bruger billederne til.'

Karen Hækkerups udtalelse faldt under førstebehandlingen af en nyt lovforslag. Lovforslaget handler om at ændre kriterierne for udvælgelse af kvoteflygtninge.

Ekstra Bladet forsøger at få en kommentar fra Karen Hækkerup til klagen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Bandidos skal bekæmpes hårdt og med alle midler
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: