Enhedslisten vil skrotte hundeforbud

Håbet er grønt for Enhedslisten, der håber på opbakning til at afskaffe omstridt hundeforbud

Amstaff og pitbull terrier er to af de i alt 13 hunderacer, der lige nu er på listen over ulovlige hunde (Foto: AP)
Amstaff og pitbull terrier er to af de i alt 13 hunderacer, der lige nu er på listen over ulovlige hunde (Foto: AP)

Fire år er gået, siden hundeloven blev en realitet, og 13 hunderacer gjort ulovlige i Danmark. I dag fremsætter Enhedslisten et forslag til andenbehandlingen af en ny hundelov i Folketinget, og det er håbet, at forbuddet skal ophæves.

- Der er tale om et forbud, der savner saglig begrundelse og rammer forskellige racer vilkårligt. Derfor bør det afskaffes, siger Per Clausen.

Se også: Her afleveres 37.391 underskrifter til Fødevareministeren

Forbuddet skal indføres, selv om flere hunde har skambidt både mennesker og andre dyr.

- Hunde bed også, inden den her lov trådte i kraft. Vi mener, man i stedet bør se på den enkelte hundeejer, i stedet for at ramme en hel hunderace over en bred kam.

- For ja, der kan godt være farlige hunde, men så kan det lige så godt være ejeren, den er gal med - ikke nødvendigvis hele hunderacen, siger Per Clausen, der er dyrevelfærdsordfører for Enhedslisten.

Beslutninger til et uvildigt nævn
Ud over afskaffelsen af hundeloven, foreslår partiet, at beslutninger om aflivning skal kunne afprøves hos et uvildigt nævn.

Se også: Konfrontation med kamphunde-ejer: 'Hundene er væk'

- Vi har desværre flere eksempler på, at en hund er blevet aflivet efter skambidningsparagraffen, selv om mange hundesagkyndige har været enige om, at aflivningen har været urimelig og unødvendig, siger Per Clausen.

Det kan også lede til, at politiet i højere grad skal ind over beslutningsprocessen om, hvem der skal have hunde.

Se også: Minister bombarderet med 4.500 hundebreve

- En af grundene til, at loven i sin tid blev indført, var, at politiet ikke benyttede deres ret til at fratage personer deres ret til at have hund. Hvis de gjorde det, ville vi ikke ramme en hel race, men ejerne i stedet, siger dyrevelfærdsordføreren.

0 kommentarer
Vis kommentarer