Minister vil øge pres på tøjfabrikker i Bangladesh

Danmark giver nyt millionbidrag til at forbedre arbejdsforholdene på tekstilfabrikkerne i Bangladesh

(Foto: Anders Birch)
(Foto: Anders Birch)

Arbejdsforholdene på de tusindvis af tekstilfabrikker i Bangladesh er fortsat ikke tilfredsstillende, mener handels- og udviklingsminister Mogens Jensen (S).

- Det er selvfølgelig ikke godt nok, når der stadig er problemer på bangladeshiske tøjfabrikker.

- Derfor bevilger jeg 25 millioner kroner, der skal bruges til at forbedre forholdene for tekstilarbejderne i Bangladesh og i andre udviklingslande, siger Mogens Jensen i en pressemeddelelse.

De 15 millioner kroner går til programmet Better Work, der løbende laver inspektioner og vurderer om fabrikkerne overholder national lovgivning og internationale konventioner om arbejdstagerrettigheder.

De resterende 10 millioner kroner går til FN’s arbejdsorganisation, ILO.

Det nye bidrag fra Danmark kommer et år efter, at over 1000 ansatte blev dræbt, da en fabriksbygning i Bangladesh kollapsede.

Siden er der sket fremskridt, men der skal mere til, mener Mogens Jensen, der opfordrer danske virksomheder og organisationer til at engagere sig mere i sagen.

Efter ulykken sidste år tog Udenrigsministeriet initiativ til at indgå et partnerskab med den danske tøj- og tekstilbranche om at forbedre forholdene på fabrikkerne i Bangladesh.

Det førte blandt andet til, at seks store danske tekstilvirksomheder tilsluttede sig den europæiske indsats for at sikre bygnings- og brandsikkerhed på fabrikkerne.

Men Mogens Jensen ønsker et større engagement.

- Partnerskabet kan ikke lykkes, hvis ikke virksomhederne lægger et direkte pres på deres forretningspartnere i Bangladesh. Fabriksejerne i Bangladesh skal forstå, at deres internationale kunder vil denne her udvikling, siger han.

Mogens Jensen mødes torsdag med repræsentanter for den bangladeshiske regering, tøj- og tekstilindustrien samt fagforeninger for at gøre status på indsatsen med at forbedre arbejdsforholdene i Bangladesh.

0 kommentarer
Vis kommentarer