DF og K vil skærpe straf ved brud på indrejseforbud

Det skal udløse ekstrastraf, hvis indrejseforbud brydes. Dansk Folkeparti og K vil have afsoning i hjemlandet

Dansk Folkeparti bakker et forslag fra de Konservative op om en skærpet straf til de udlændinge, der trodser et indrejseforbud og alligevel kommer tilbage til Danmark.

- Vi er totalt til grin, når udenlandske kriminelle bliver ved med at komme her til landet igen og igen og laver kriminalitet, selvom de allerede er blevet udvist én gang, lyder det fra Dansk Folkepartis retsordfører og gruppeformand, Peter Skaarup.

- Og så længe regeringen ikke vil sikre en ordentlig grænsekontrol, må vi gardere os på anden vis, skriver han i en kommentar til Ritzau.

De Konservative mener, det skal koste et mindst et år bag tremmer at trodse et indrejseforbud og alligevel krydse den danske grænse.

K vil fremsætte et forslag, der skal gælde for alle overtrædelser af indrejseforbud pålagt i forbindelse med en dom for kriminalitet.

- Vi skal signalere markant og utvetydigt, at det ikke betaler sig at overtræde indrejseforbuddet, og hvis man alligevel gør det, så har det den konsekvens, at man får en følelig ekstrastraf, som skal afsones i hjemlandet, siger Peter Skaarup.

Antallet af udlændinge, der har overtrådt deres indrejseforbud, er steget de seneste år.

I forhold til de 10 største nationaliteter overtrådte 221 personer i 2009 deres forbud. 2013 var det tal steget til 431. Antallet af østeuropæere, der har overtrådt forbuddet, er samtidig vokset fra 108 i 2009 til 191 i 2013.

I dag strækker straffen for et brudt indrejseforbud sig fra bøde til fængsel i tre år. Når der er seks måneders fængsel tilbage af straffen kan man blive sendt til sit hjemland for at afsone sin straf.

0 kommentarer
Vis kommentarer