Ekspert: Løkkes løn skal frem

Ekspert i offentlighedsloven kritiserer mørklægning af Lars Løkkes eftervederlag

Lars Løkke Rasmussen. (Foto: Polfoto)
Lars Løkke Rasmussen. (Foto: Polfoto)

Det er i strid med offentlighedsloven, når Moderniseringsstyrelsen mørklægger, hvad staten har betalt til Lars Løkke Rasmussen – også efter en række modregninger er foretaget i hans statsminister-eftervederlag.

Det vurderer forskningschef i mediejura ved Medie- og Journalisthøjskolen, Oluf Jørgensen.

– Der skal afgjort være offentlighed om udbetalinger fra myndigheder af denne karakter, siger Oluf Jørgensen til Ekstra Bladet.

Forskningschefen mener samtidig, at en række af de honorarer og beløb, der er streget over i besvarelsen, bør lægges frem.

– Ja, når der så er sket en modregning i de honorarer, så skal der også efter min mening være offentlighed i det, hvis det er sket fra offentlige instanser. Eksempelvis mener jeg ikke, at honorarer fra GGGI kan betragtes som privatlivet tilhørende forhold, siger Oluf Jørgensen.

– Oluf Jørgensen mener samtidig, at beløb fra fonde og internationale organer, hvor Lars Løkke har en samfundsmæssig opgave ikke er oplysninger om hans privatliv. Derfor skal de ikke undtages, fortæller Oluf Jørgensen.

Se også: Løkke skjuler sin økonomiLøkkes advokat har arbejdet på højtryk for at holde sin klients eftervederlags størrelse hemmelig. (Foto: Jens Dresling) Politik Løkke kæmper for at skjule aflønning 'Politik Temmelig hemmeligt

– Udgangspunktet er, at der klart er offentlighed i eftervederlaget og det endelige beløb, som Lars Løkke får udbetalt fra Moderniseringsstyrelsen. Og også som minimum det samlede modregningsbeløb. Når Moderniseringsstyrelsen skal have de her beløb for at kunne foretage en korrekt udbetaling, så mener jeg afgjort, at de bliver omfattet af reglerne for aktindsigt.

Ekstra Bladet ville gerne have talt med de ansvarlige i Moderniseringsstyrelsen, men det har ikke været muligt.

I stedet har vi modtaget en mail, hvor styrelsen holder fast i sin procedure:

’De oplysninger, som Moderniseringsstyrelsen har undtaget fra aktindsigt, har efter styrelsens opfattelse karakter af oplysninger om en enkeltpersons private, herunder økonomiske, forhold, som er undergivet tavshedspligt, og som der ikke kan gives aktindsigt i.

Moderniseringsstyrelsen forventer, at den endelige efterregulering i sagen kan afsluttes inden for kort tid’, står der i mailen.

0 kommentarer
Vis kommentarer