Engell: Derfor slår Thorning igen

Nu ser vi resultatet af, at statsministeren er træt af at få tæsk, mener Ekstra Bladets politiske kommentator, Hans Engell

Foto: Jonas Olufson
Foto: Jonas Olufson

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) har fået nok af at lægge ryg til tæsk fra sine partifæller. Derfor slår hun nu tilbage.

Sådan er udlægningen fra Ekstra Bladets politiske kommentator, Hans Engell, oven på, at Thornings støtter - anonymt - har valgt at gå til angreb på Mette Frederiksen og Henrik Sass Larsen.

Thorning-lejren mener, at de to fremtrædende ministre er medskyldige i den seneste tids socialdemokratiske oprør.

- Det er tydeligt, at Thornings folk ikke længere vil se på, at hun og Corydon får tæsk. Så de er begyndt at slå igen, lyder det fra Hans Engell.

Han mener, at Thorning-lejren har en særlig bagtanke med modangrebet:

- Det er varsel til alle. Alle er blevet klar over, at der nu skal der ro på bagsmækken, og man indstiller den interne skydning, siger Hans Engell.

Se også: Sass rasende over angreb fra Thorning-fløjen

Selv om Henrik Sass Larsen blev rasende over den anonyme kritik fra Thorning-lejren, så mener Engell ikke, at den kommende tid vil byde på åben krig i S-toppen.

- De er professionelle nok alle sammen til at forstå, at Socialdemokraterne er i så dyb krise, at ingen af dem har nogen fordel i intern ballade. Uanset at de ikke elsker hinanden, så kommer man til at se, at de vil drive butikken professionelt.

Fem afgørende måneder
Midt i al uroen var Thorning fredag til møde i den socialdemokratiske hovedbestyrelse.

Hans Engell mener, at det her lykkedes statsministeren at få skabt midlertidig ro i det utilfredse bagland. Men det betyder langtfra, at Thorning nu har lagt krisen bag sig, lyder det fra Engell.

- Det er klart, at ét møde i Svendborg ikke er nok. Det redder ikke hele situationen. Derfor mener jeg, at de næste fem måneder frem til den socialdemokratiske kongres, der starter den 20. september i Aalborg, bliver fuldstændig afgørende for hende, siger han og fortsætter:

- Kan regeringen få de store aftaler på plads med Venstre om beskæftigelse og vækst? Kan den komme fornuftigt gennem EU-valget? Det vil kunne styrke Thorning. Men det er klart, at hvis meningsmålingerne fortsætter på det dramatisk lave niveau, så kan kritikken fortsætte, siger Hans Engell.

Se også: Helle er ude af ’sync’

0 kommentarer
Vis kommentarer