Thorning: Vi er voldsomt imod topskattelettelser

Det skaber ulighed at sænke topskatten, siger statsministeren til De Konservatives krav om skattelettelser

(Foto: Jonas Olufson)
(Foto: Jonas Olufson)

Regeringen har ingen planer om at give efter for De Konservatives krav om at sænke topskatten.

Det fastslog statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) under Folketingets spørgetime tirsdag.

- Når De Konservative foreslår topskattelettelser, så er vi voldsomt imod, for vi ved, det er noget, der bidrager til uligheden, sagde hun.

En lempelse af topskatten bliver et hovedkrav fra De Konservative, når Folketingets partier i den kommende tid skal forhandle om en ny vækstpakke. Partiet vil reducere topskatten med seks procentpoint i 2015.

- Om vi har lidt mere lighed eller lidt mere ulighed, det er da ligegyldigt. Det vigtige er, at vi får et samfund, der er mere velstående, siger De Konservatives formand, Lars Barfoed.

- Er det ikke sådan, at det er afgørende, at der er nogle, der tjener penge? Er det ikke sådan, at vi skal have et samfund, hvor det bedre kan betale sig at gøre en ekstra indsats? spørger han.

Formanden bebuder, at partiet vil komme med et udspil til, hvordan de tre milliarder, som det vil koste at lempe topskatten, skal findes.

- Men jeg tror faktisk ikke, det vil koste tre milliarder, jeg tror faktisk, at det stort set vil finansiere sig selv. Skal vi ikke tage en chance at prøve? Det kan kun føre til, at der kommer flere i arbejde, siger han.

- Tro og håb blander jeg mig ikke i, svarer Helle Thorning-Schmidt, som efterlyser en klar plan for, hvor de tre milliarder skal findes.

- Selvfølgelig kan man afskaffe topskatten, hvis man er villig til at acceptere nul- eller minusvækst i den offentlige sektor. Man er nærmest kommet frem til, at det er gratis at afskaffe topskatten. Det er det ikke, det koster mange penge, siger hun.

0 kommentarer
Vis kommentarer