Minister nedsætter udvalg til at granske rockerborge

Justitsminister Karen Hækkerup nedsætter et udvalg, der skal kortlægge problemerne med rockerborge

(Foto: Mogens Flindt)
(Foto: Mogens Flindt)

Et udvalg med repræsentanter fra forskellige myndigheder skal med udgangspunkt i planloven undersøge, hvordan man i fremtiden kan sikre, at der ikke bliver oprettet rockerborge i beboelsesområder i fremtiden.

Se også: Københavns Kommune opgiver at fjerne omstridt rockerborg

Det oplyser justitsminister Karen Hækkerup (S) til Ritzau.

- Jeg nedsætter et bredt sammensat udvalg, der skal kortlægge de konkrete problemer, der er med rockerborge i lokalsamfundene og som også kan komme med forslag til, hvordan indsatsen mod rockerborge kan styrkes, siger hun.

Se også: S: Grundloven står i vejen for lukning af rockerborg

Det bliver blandt andet repræsentanter fra Miljøministeriet, Justitsministeriet, Rigsadvokaten, politiet og kommunerne, der skal sidde i udvalget.

- Vi skal kigge på, hvad det er for nogen problemer, det fører med sig ude i lokalsamfundene, og hvad kan vi gøre for at forhindre, at der bliver etableret nye rockerborge, siger Karen Hækkerup.

Nedsættelsen af udvalget sker dagen efter, at Københavns Kommune opgav at fjerne en omstridt rockerborg i Vanløse. Kommunen havde forsøgt at få rockerne smidt ud, men det blev underkendt af Natur- og Miljøklagenævnet.

Se også: Formand: Naboer fortsætter med klager over rockerborg

Og justitsministeren erkender, at det bliver mere end svært at gøre noget ved de eksisterende rockerborge - som for eksempel den på Tudskjærvej i Vanløse.

- Grundloven sætter nogle grænser for, hvor langt vi kan gå. Den beskytter danskerne, og den beskytter altså også de danskere, vi bryder os mindre om - som for eksempel dem, som går med rygmærker.

- Og det kan jeg ikke gøre noget ved, siger Karen Hækkerup.

Hun mener dog, at et stadig pres på rockerne er måden til at sende dem ud af beboelsesområderne.

- Politiet gør, hvad de kan, og de kører rigtig tit forbi derude. Det er mange hundrede gange, at de er på patrulje, så man skal ikke tage fejl af, at politiet er meget til stede i de områder, hvor der er en rockerborg, siger justitsministeren.

Onsdag eftermiddag har Dansk Folkeparti kaldt Karen Hækkerup i samråd om sagen.

Fakta: Omstridt rockerborg holder stand

Efter flere måneders kamp om at fjerne en omstridt rockerborg i Vanløse, opgiver Københavns Kommune nu at gøre mere i sagen. Kommunens Teknik- og Miljøudvalg tager Miljø- og Naturklagenævnets underkendelse af forbuddet mod rockerborgen til efterretning.

* 7. oktober: Et enstemmigt flertal i Københavns Kommunes teknikudvalg vedtager at prøve at sætte rockere ud af villaen på Tudskjærvej i Vanløse.

* 11. oktober: Københavns Kommune sender et officielt påbud til rockerborgens beboere om, at de skal efterkomme den tinglyste servitut fra 1918, der fastslår, at villaen kun må bruges til familiebolig.

* 14. oktober: For anden gang på under to uger får formanden for grundejerforeningen på Tudskjærvej i Vanløse sine ruder knust af ukendte gerningsmænd.

* 7. december: Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune beslutter, at rockerne på Tudskjærvej skal forlade villavejen i Vanløse ved årets udgang.

* 31. december: Ejeren af rockerklubhuset i Vanløse klager over kommunens afgørelse til Natur- og Miljøklagenævnet.

* 3. april: Natur- og Miljøklagenævnet underkender Københavns Kommunes afgørelse, som forbyder rockergruppen Bandidos at benytte huset på Tudskjærvej i Vanløse som klubhus.

* 7. april: Teknik- og miljøudvalget i Københavns Kommune tager Natur- og Miljøklagenævnets afgørelse til efterretning, og man opgiver at gøre mere i sagen.

0 kommentarer
Vis kommentarer