Venstre vil skabe flere job ved at spare i jobcentrene

Besparelser på beskæftigelse skal gå til at sænke skatter og afgifter, siger Venstres arbejdsmarkedsordfører

Venstre foreslog sidste år at spare halvanden milliard kroner i år og fire milliarder i 2020. Der skal blandt andet være færre jobcentre, fastslår han. (Polfoto/Venstre)
Venstre foreslog sidste år at spare halvanden milliard kroner i år og fire milliarder i 2020. Der skal blandt andet være færre jobcentre, fastslår han. (Polfoto/Venstre)

Det er ikke godt nok for Venstre, at regeringen efter et års arbejde ikke kan spare én krone i beskæftigelsessystemet.

Det siger Venstres arbejdsmarkedsordfører, Hans Andersen, til, at regeringen ifølge økonomiminister Margrethe Vestager (R) ikke vil spare på beskæftigelsessystemet.

- Vi arbejder for en beskæftigelsesreform, så de ledige kommer hurtigere i job. Dermed kan der spares penge, så skatter og afgifter kan sættes ned. Det vil give flere job. De ledige er helt grundlæggende mest optaget af, at der bliver skabt nye job, siger Hans Andersen.

Venstre kræver, at besparelsen på beskæftigelsen går til at sænke skatter og afgifter for virksomhederne i den vækstplan, som regeringen i foråret skal forhandle med Venstre.

- Det er ikke umuligt at spare, mener han.

- Kunne man afvikle (lediges) seks uger selvvalgt uddannelse, giver det 350 millioner kroner. Så skal vi se på de mange penge, vi bruger på vejledning og opkvalificering. Og på de mange regler, som vi har over 7500 ansatte i vore jobcentre til at administrere, siger Hans Andersen.

Venstre foreslog sidste år at spare halvanden milliard kroner i år og fire milliarder i 2020. Der skal blandt andet være færre jobcentre, fastslår han.

- Jeg ved ikke, om de ansatte skal løbe hurtigere. De skal arbejde med at få de ledige hurtigere i job. Der skal være færre jobcentre og færre regler, siger Hans Andersen.

Venstre vil også granske offentlige job med store løntilskud, påpeger han.

- De fører ikke til reel ansættelse. Det er både spild af de lediges tid og offentlige skattekroner, siger Venstres arbejdsmarkedsordfører.

Regeringen har været alt for sendrægtig, mener han.

- De har bestemt sovet for længe. Nu har vi ventet i over et år, siger Hans Andersen.

0 kommentarer
Vis kommentarer