Thulesen Dahl taler på arbejdernes kampdag 1. maj

DF's formand, Kristian Thulesen Dahl, skal for første gang tale på arbejdernes internationale kampdag

Foto: Jonas Olufson
Foto: Jonas Olufson

1. maj har traditionelt været dagen, hvor politikerne fra Socialdemokratiet taler ved offentlige arrangementer over hele landet.

Men på arbejdernes internationale kampdag i næste uge vil Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, for første gang gå på talerstolen ved et 1. maj-arrangement.

Han er blevet inviteret til at tale af Socialdemokraterne og LO i Give, oplyser Dansk Folkeparti.

På Christiansborg er Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne ellers involveret i en hård kamp om de samme vælgere. Samtidig er 1. maj gået hen og blevet en øm tå for S-partitoppen, fordi røde vælgere også sidste år brugte dagen til at markere utilfredsheds med regeringens politik.

Derfor er invitationen opsigtvækkende, selvom den ikke giver Kristian Thulesen Dahl adgang til hovedscenen i Fælledparken i København.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt kan formentlig se frem til buhråb, når hun torsdag i næste uge går på talerstolen i Fælledparken. Her er der på forhånd varslet en fløjteaktion, som skal overdøve statsministerens tale.

Selvom Kristian Thulesen Dahl er på udebane, når han går på talerstolen i Give Uddannelsescenter, vil han formentlig ikke blive mødt med piftekoncert.

Dermed kan 1. maj være med til at give Kristian Thulesen Dahl en lille blåstempling i forhold til at være en politiker, der forsvarer de danske arbejdere.

Kristian Thulesen Dahl ventes at tale om udfordringen med arbejdstagere fra Østeuropa, som kommer til Danmark og får ret til danske velfærdsydelser.

0 kommentarer
Vis kommentarer