Kommentator: Mette F. lægger afstand til partitoppen

Beskæftigelsesministeren skaber forventninger om en politisk kursændring med interview, mener Helle Ib

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) distancerer sig fra Socialdemokraternes partitop, når hun i et interview opfordrer sine partifæller til at kigge indad og tage vælgerkrisen alvorligt.

Det vurderer politisk kommentator ved dagbladet Børsen Helle Ib.

- Jeg vil ikke gisne om hendes motiv. Men uanset hvad hendes motiv er, så kommer hun altså til at lægge lidt kant til den socialdemokratiske partitop. Især til Thorning og Corydon - netop fordi de har været kritiseret for ikke at lytte nok, siger Helle Ib til Ritzau.

Se også: S-borgmester: Partitoppen har ikke lyttet nok

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og finansminister Bjarne Corydon (S) er blevet kritiseret for Socialdemokraternes politiske kurs samt mangel på lydhørhed.

I et interview med Børsen siger Mette Frederiksen torsdag, at Socialdemokraterne bør lytte mere til danskerne, hvis vælgerne skal vindes tilbage.

Se også: Mette Frederiksen om S-krise: Danskerne har ret

- Der får Mette Frederiksen sendt et signal om, at hun i hvert fald tager de her bekymringer alvorligt, siger Helle Ib, der dog understreger, at beskæftigelsesministeren ikke er kommet med et decideret angreb på partitoppen.

Mette Frederiksen lægger med sine udmeldinger i torsdagens udgave af Børsen også op til, at den politiske kurs kan blive ændret, mener Helle Ib.

Se også: Enkelte S-medlemmer støtter Mette Frederiksens kritik

- Det må være den logiske følge af, at man siger, at man vil lytte og tage bekymringerne alvorligt. Så er der et eller andet, man vil gøre anderledes. Og det fortæller hun ikke noget om i det her interview, siger den politiske kommentator.

Helle Ib tror ikke, at Thorning og Corydon vil gøre et stort nummer ud af Mette Frederiksens udtalelser. Alle - inklusiv beskæftigelsesministeren - har interesse i, at S-krisen ikke eksploderer på ny, lyder det.

Mette Frederiksen er favorit til at blive Socialdemokraternes næste formand efter Helle Thorning, og hun får markeret sin politiske profil i Børsen-interviewet:

- Det er da tydeligt, at hun som en central socialdemokrat har behov for at fortælle vælgerne lidt mere bredt, hvad det er, hun står for, og hvad det er for en linje, man kan forvente med hende, siger Helle Ib.

0 kommentarer
Vis kommentarer