Politiker overrendt af falske fans på Facebook

Bendt Bendtsen oplevede onsdag aften en enorm fremgang i tallet af fans på Facebook

Bendt Bendtsen blev onsdag aften overrendt med nye 'likes' på Facebook - primært tyrkiske profiler, som sandsynligvis er falske. (Foto: Lars Krabbe)
Bendt Bendtsen blev onsdag aften overrendt med nye 'likes' på Facebook - primært tyrkiske profiler, som sandsynligvis er falske. (Foto: Lars Krabbe)

For de fleste politikere er der en vis succes i at have mange følgere på Facebook, men for Bendt Bendtsen blev det dog nærmest for meget onsdag aften.

Pludselig fik den konservative politiker nemlig 40-50 likes i minuttet på sin Facebookside, og i alt blev antallet af fans øget mere end 5000 likes på et par timer.

Men der var desværre ikke tale om reelle fans af Bendt Bendtsen, men derimod falske af slagsen, skriver fagbladet Journalisten.

- Der må være nogen, der har sat det i værk. Men vi ved simpelthen ikke hvorfor, siger kampagnemedarbejder Morten Scheelsbeck og tilføjer:

- Da jeg så tallet første gang, tænkte jeg 'det er fedt'. Men så trykkede jeg opdater, og så var der kommet 99 nye likes på halvandet minut. Hver gang jeg opdaterede, var der kommet 10 til. Der var noget galt.

Kampagneteamet lagde hurtigt følgende opdatering ud på Facebook:

Bendt Bendtsen, der er de Konservatives spidskandidat til Europa-Parlamentet, fik primært nye fans med profiler, der havde fotos, men ellers så falske ud, fortæller Morten Scheelsbeck. Mange havde tyrkisk-klingende navne.

Til Journalisten forklarer kampagnemedarbejderen, at de lynhurtigt meldte nyheden om de falske fans ud på Facebook, fordi de ikke ville anklages for at købe sig til ekstra opbakning på det sociale netværk.

- Facebook slår hårdt ned på sider, der køber sig til falske likes. Det ville vi ikke anklages for. Derfor skyndte vi os at skrive en opdatering om, at vi intet havde med det at gøre, siger Scheelsbeck til Journalisten.

Stormløbet har betydet, at den konservative politikers Facebookside nu ikke længere accepterer likes fra tyrkiske profiler. Næste skridt er at få sorteret de falske fans fra igen.

Bendt Bendtsen har i skrivende stund næsten 17.000 fans på Facebook.

0 kommentarer
Vis kommentarer