Sareen: Kulørte ligestillingssager skal kunne droppes

Ministeren vil give Ligebehandlingsnævnet mulighed for at sortere de mindst principielle sager fra

Liberal Alliance har foreslået en egentlig bagatelgrænse for, hvilke sager der skal tages op i Ligestillingsnævnet, mens Venstre er klar til en egentlig ændring af ligebehandlingsloven. (Polfoto)
Liberal Alliance har foreslået en egentlig bagatelgrænse for, hvilke sager der skal tages op i Ligestillingsnævnet, mens Venstre er klar til en egentlig ændring af ligebehandlingsloven. (Polfoto)

Ligestillingsminister Manu Sareen (R) vil ikke vurdere fredagens konkrete sag fra Østre Landsret om hotellet Bella Sky, der ikke længere må have en særlig kvindeetage, fordi det er i strid med ligestillingsloven.

Men han vil gerne på et mere generelt plan sikre, at de sager, der bliver taget op af Ligebehandlingsnævnet, ikke er alt for "kulørte", så de kommer til at skygge for de vigtigste sager.

Blandt andet fordi en opgørelse fra Dansk Arbejdsgiverforening har vist, at en del sager handler om, at der ikke er samme vilkår for kønnene hos frisører, på swingerklubber eller på diskoteker.

- Vi er ved at undersøge, hvorvidt det er muligt at give nævnet nogle redskaber, som gør, det er muligt at prioritere de sager, det giver bedst mulig mening at behandle.

- For mig er det afgørende, at der bliver truffet afgørelser, som faktisk er med til at modvirke urimelig forskelsbehandling og diskriminering, siger han.

Han vil ikke give konkrete eksempler på, hvordan det kan gøres, da ministeriet fortsat er i gang med arbejdet.

Liberal Alliance har foreslået en egentlig bagatelgrænse for, hvilke sager der skal tages op i Ligestillingsnævnet, mens Venstre er klar til en egentlig ændring af ligebehandlingsloven.

Men en lovændring afviser Manu Sareen.

- Det er mere besværligt på den måde. Så begynder vi at være smagsdommere omkring, hvad domstolen og nævnet skal gøre. Det er bedre at give nævnet prioriteringsredskaber, som de kan bruge, og så have tillid til at de bruger deres sunde fornuft.

- Man kan godt give nævnet gode muligheder for at prioritere ud fra kriterier, de selv opstiller, siger han.

0 kommentarer
Vis kommentarer