LA efter Bella Sky-dom: Indfør bagatelgrænse for klager

Det er misforstået, at mænd skulle føle sig diskrimineret over en etage kun til kvinder, mener ordfører

(Foto: Finn Frandsen)
(Foto: Finn Frandsen)

Den sunde fornuft er gået fløjten, når et hotel ikke må oprette en særlig etage med lyserøde værelser og store hårtørrere til kvinder.

Sådan lyder det fra Liberal Alliances ligestillingsordfører, Merete Riisager, efter at Østre Landsret fredag fastslår, at det er i strid med ligestillingsloven, at 20 hotelværelser på 17. etage på Bella Sky Hotel i København udelukkende er forbeholdt kvinder.

- Det er helt misforstået, at danske mænd skulle føle sig diskrimineret over, at Bella Sky har et særligt tilbud til kvinder, siger hun.

- Når man behandler ligestillingsspørgsmål, er man nødt til at se på, om der rent faktisk er nogen, der bliver afholdt fra at gøre noget, de gerne vil, siger ordføreren.

Merete Riisager opfordrer til, at der bliver indført en bagatelgrænse for, hvilke sager Ligebehandlingsnævnet skal behandle. Det var nævnet, der i først omgang tog sagen op og afgjorde, at hotellet handlede i strid med loven.

- Ligebehandlingsnævnet har brug for en barriere, så de kan afvise sager, hvor der er tale om petitesser, og behandle de sager hvor der rent faktisk er mulighed for, at der er begået noget krænkende eller diskriminerende, siger hun.

Ligebehandlingsnævnet behandler klager over diskrimination på grund af blandt andet køn, hudfarve eller seksuel orientering, men er blevet kritiseret for at have taget sager op om frisører, der tager en højere pris for at klippe damer, eller diskoteker, der giver rabatter til kvinder.

- Lad os i stedet fokusere på de problemstillinger, som faktisk er i vores samfund. Det er useriøst og spild af skattekroner, at en offentlig institution skal bruge tid på petitesser, siger Merete Riisager.

Det kostede i 2013 godt fem millioner kroner at drive Ligebehandlingsnævnet. Liberal Alliance har stillet et såkaldt beslutningsforslag, der, hvis det bliver vedtaget, vil pålægge regeringen at indføre en bagatelgrænse.

0 kommentarer
Vis kommentarer