TV2 tavs om Qvortrups fremtid

TV2's nyhedsdirektør nægter at svare på spørgsmål om Henrik Qvortrups rolle som politisk kommentator, efter Se og Hør-bog sætter ham i forbindelse med ulovlig overvågning

Henrik Qvortrups chef vil ikke forholde sig til Se og Hør-sagen. (Foto: Jan Unger)
Henrik Qvortrups chef vil ikke forholde sig til Se og Hør-sagen. (Foto: Jan Unger)

TV2's nyhedsdirektør Michael Dyrby vil ikke svare på, hvorvidt han har tillid til sin politiske kommentator, Henrik Qvortrup.

Tavsheden fra TV2-ledelsen kommer efter udgivelsen af Se og Hør-bogen 'Livet, det forbandede', der mere end antyder, at Se og Hør under bl.a. Qvortrups lederskab har benyttet sig af ulovligt indsamlede kreditkortdata fra NETS til brug for historier.

Ekstra Bladet har både mandag og i dag, tirsdag uden held forsøgt at få Henrik Qvortrups chef, nyhedsdirektør Michael Dyrby, til at svare på, om han fortsat har tillid til sin kommentator.

Tirsdag eftermiddag er svaret i en sms fra Dyrby stadig kort og kontant 'nej' til forespørgslen om et interview.

Ekstra Bladet har også via sms stillet følgende spørgsmål til Michael Dyrby gennem mandag og tirsdag - uden svar til følge:

Mandag: Vi vil gerne høre, om du har tillid til Qvortrup, samt om du mener, det giver mening, at han agerer som politisk kommentator, nu hvor der kræves en politisk undersøgelse af sagen?

Tirsdag: Har du fortsat ingen kommentarer til, hvorvidt Henrik Qvortrup kan varetage sit job som politisk kommentator, nu hvor bl.a. Lars Løkke mener - så fremt historien er sand - at det skal have konsekvenser for de tidligere chefredaktører på Se og Hør?

Michael Dyrby afviste mandag at kommentere sagen over for Ekstra Bladet, 'da det ikke har noget med TV2 at gøre.'

Flere politikere - herunder Lars Løkke Rasmussen - peger imidlertid på, at det bør får konsekvenser for de tidligere chefredaktører, hvis Se og Hør har benyttet ulovligt indsamlede data.

Og hos Dansk Folkeparti mener retsordfører, Peter Skaarup, ligeledes, at TV2 kan ende med et forklaringsproblem, hvis historien viser sig at være sand.

- Han er i et andet job lige nu. Men det er klart, viser det sig, at det er noget om snakken: hvis det viser sig, at man på Se og Hør har været involveret i den slags ting og givet grønt lys disse metoder. Så vil også TV2 skulle forklare sig, siger Peter Skaarup til Ekstra Bladet.

Se også: Løkke: Se og Hør-sag skal have konsekvenser for chefredaktørerSe også: Nets om Se og Hør-skandale: Har aldrig oplevet noget lignendeSe også: Joachim: Ingen kommentar til Se og Hør

0 kommentarer
Vis kommentarer