Aktivister lover LO at dæmpe sig i Fælledparken 1. maj

LO Hovedstaden forstår godt fløjteaktivisters frustration. 1. maj er arbejderbevægelsens dag. Ikke regeringens

Når statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) torsdag indtager 1. maj-scenen i Fælledparken, vil det formentlig alligevel være muligt for tilhørerne at høre, hvad hun har at sige.

På et møde tirsdag formiddag mellem aktionsgruppen "Her er oprøret" og LO Hovedstaden er der indgået et kompromis, skriver Ugebrevet A4.

Kompromisset betyder, at LO Hovedstaden skal melde ud, at organisationen forstår frustrationen hos aktivisterne. Og det er formand for LO Hovedstaden Peter Kay Mortensen indforstået med efter mødet med fløjteaktivisterne.

- Vi har på grund af dialog skabt en fælles forståelse, hvor vi siger, at vi har forståelse for den utilfredshed, de udtrykker. Men vi har ikke forståelse for den måde, de gør det på, siger han til Ritzau efter dagens møde.

- Vi har også slået fast, at det faglige politiske grundlag, som 1. maj afholdes på, ikke er et udtryk for regeringens politik, men for fagbevægelsens ønsker til dagsordenen fremover, siger Peter Kay Mortensen.

Han pointerer dog, at der ikke er tale om en decideret aftale mellem LO Hovedstaden og fløjteaktivisterne, men et kompromis.

Aktivisternes talsperson Juliane Stege siger, at man stadig vil komme til at se en masse mennesker protestere mod Helle Thorning-Schmidt, da hun er bannerfører for regeringens politik.

- Men jeg er rigtig glad for, at vi har lavet en aftale, siger Juliane Stege til Ugebrevet A4.

LO Hovedstaden vil efterfølgende arrangere et møde mellem aktivister og Socialdemokraternes politiske ordfører, Maja Panduro.

- Og så er begge parter enige om, at konfrontationer bør undgås. Derfor vil aktivisterne holde en passende afstand til scenen og ikke forstyrre dem oppe foran, der vil høre statsministeren tale, men respektere politisk uenighed, siger formanden for LO Hovedstaden.

Fløjter er ikke specifikt nævnt i aftalen, skriver Ugebrevet A4.

Maja Panduro siger i en kommentar, at hun altid gerne stiller op til en debat, men at hun "under ingen omstændigheder medvirker til et møde, som nogle aktivister fra den yderste venstrefløj forsøger at true sig til som betaling for, at de respekterer andres ytringsfrihed".

- Det er udemokratisk at ville overdøve statsministerens tale 1. maj og ødelægge dagen for mange tusinde mennesker ved at fløjte, det tager jeg skarpt afstand fra. Og det er ikke sådan, at man kan true sig til møder med os, siger den politiske ordfører.

0 kommentarer
Vis kommentarer