V trækker minister i Se og Hør-samråd: 'Fuldstændig uacceptabelt'

Sagen om Se og Hør-overvågning er eksploderet på Christiansborg - Venstre har nu kaldt justitsministeren i samråd

Ellen Trane Nørby. (Foto: Kåre Viemose)
Ellen Trane Nørby. (Foto: Kåre Viemose)

Venstre kalder nu justitsminister Karen Hækkerup i samråd ovenpå oplysningerne om Se og Høres påståede ulovlige overvågning af kendte og kongelige. Det sker efter bredt politisk krav om en undersøgelse af sagen.

Og nu bliver der altså en politisk undersøgelse af sagen, efter Ellen Trane Nørby har stillet tre samrådsspørgsmål til justitsministeren.

- Storbritannien satte med 'News of the World" medieskandalen globalt fokus på mediers ulovlige overvågning af kendte. Hvis BT’s historie om Se og Hørs påståede ulovlige overvågning af såvel de danske kongehus, kendte som politikere, købt for sorte penge hos en ansat i NETS/PBS er korrekt, så føjer Danmark et nyt kapitel til overvågningsskandalerne hos medier, der i deres jagt på nyheder organisationer tilsidesætter alle basale regler og principper, siger Ellen Trane Nørby.

Se også: Avis: Ugeblad bag ulovlig overvågning af de kongeligeSe også: Qvortrup om Se og Hør-skandale: Det er helt nyt for mig

Se også: Nets har igangsat intern undersøgelse af muligt læk Nets har igangsat intern undersøgelse af muligt læk

Se også: Presset stiger: Flertal vil undersøge Se og Hør-skandale

- Jeg har bedt Justitsministeren om at undersøge sagen til bunds og sikre, at både Justitsministeriet og Politiet laver en grundig undersøgelse af sagen. Vi skal ikke kun have fuldt overblik over, hvad der er foregået, og have de involverede personer stillet til ansvar for deres handlinger, hvis det viser sig, at historien er rigtig.

Se og Hør har ifølge en ny bog 'Livet, det forbandede' af journalisten Ken B. Rasmussen angiveligt overvåget en række kendte og kongelige på baggrund af ulovligt indsamlede kreditkortoplysninger fra NETS. Bl.a. skal Venstres formand Lars Løkke Rasmussen ifølge BT være et af målene for overvågningen.

- Det er fuldstændig uacceptabelt, hvis en medarbejder hos NETS har udleveret endda meget private data til Se og Hør på en række kendte mennesker og modtaget sorte penge som betaling herfor. Vi lever i en retsstat, og man skal naturligvis kunne stole på, at ens private data ikke bliver misbrugt. Håndtering af betalingskort og de mange data, der følger med er en tillidssag. Derfor er justitsministeren nødt til at undersøge sagen til bunds, så vi kan få fuld klarhed over, hvad der er foregået, om det har fundet sted eller om der er tale om påstand uden hold i virkeligheden, siger Ellen Trane Nørby.

0 kommentarer
Vis kommentarer