Hækkerup om sladder-skandale: En sag for politiet

Justitsministeren glæder sig over, at politiet er gået ind i sagen om Se og Hørs påståede misbrug af kreditkort-data

- Det er meget alvorligt, hvis beskyldningerne er rigtige. Det rette sted at få undersøgt, om der er begået noget strafbart, er hos politiet. Jeg er derfor glad for, at Københavns Vestegns Politi har taget sagen op, udtaler justitsminister Karen Hækkerup i en skriftlig kommentar via sin presseafdeling.

Se også: Politi undersøger Nets i Se og Hør-sag

- Derudover har vi jo Datatilsynet, der som uafhængig tilsynsmyndighed på området kan tage sager om misbrug af persondata op, forklarer hun.

Netop fordi Datatilsynet er en uafhængig myndighed, kan ministeren ikke pålægge tilsynet at gå ind i sagen. Men Datatilsynet kan altså gøre det af egen drift.

Justitsministeren er i Finland, og det har ikke været muligt at få et interview med Karen Hækkerup.

Se også: V: Justitsministeren skal straks undersøge Se og Hør

Derfor kan Ekstra Bladet ikke oplyse, hvordan hun stiller sig til kravet om en tilbundsgående undersøgelse, som rets- og medieordførere fra både Venstre, Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, Enhedslisten og SF har fremsat.

Venstre har kaldt justitsministeren i samråd ovenpå oplysningerne om Se og Hørs påståede ulovlige overvågning af kendte og kongelige. Partiets medieordfører Ellen Trane Nørby har stillet tre samrådsspørgsmål til justitsministeren.

Se også: V trækker minister i Se og Hør-samråd: 'Fuldstændig uacceptabelt'

0 kommentarer
Vis kommentarer