Løkke: Vil ikke 'pære mere rundt' i datters Rio-rejse

Hvad der præcist blev aftalt mellem Lars Løkke Rasmussen og GGGI ift. betalingen for Løkkes datters Rio-rejse bliver ikke offentliggjort. Stadig bare en misforståelse, siger Løkke

Løkke vil ikke lægge korrespondance frem mellem ham selv og GGGI. (Foto: Polfoto)
Løkke vil ikke lægge korrespondance frem mellem ham selv og GGGI. (Foto: Polfoto)

GGGI-formand Lars Løkke Rasmussen mener stadig ikke, der er grund til at lægge korrespondance mellem ham selv og GGGI frem vedr. datterens Rio-rejse. Ingen grund til 'at pære mere rundt i det', siger Venstre-formanden.

Sådan er beskeden fra Løkke, efter Information har fået oversat et interview med en tidligere medarbejder i GGGI, der fortæller, at Løkke kun rejste til Rio i 2012, fordi det blev tilbudt, at datteren kunne komme med på GGGI's regning. Det strider med Lars Løkkes egen forklaring på det timelange GGGI-pressemøde sidste år, hvor Løkke kaldte hele misæren en stor misforståelse.

Se også: Ny GGGI-sag: Løkke tavs om datters Rio-tur

Og det er det stadig, siger Lars Løkke Rasmussen i dag:

- Jamen, der er egentlig ikke noget nyt i den historie. Der var tale om en misforståelse. Det gjorde jeg også rede for på pressemødet. Det er ikke noget nyt, at GGGI gerne ville betale for den billet. Det er heller ikke nogen ny oplysninge, at vi dengang jeg rejste, sagde til de danske medier, at jeg selv ville betale. Og derfor er der en misforståelse, som der også er rettet op på for lang tid siden.

Men hvorfor ikke bare rydde den misforståelse af vejen en gang for alle?

- Den her misforståelse bliver hverken større eller mindre af, at vi bliver ved med at tale om den. Det kan man se allerede ved, at GGGI har betalt den her rejse, mens min medarbejder til dansk presse har sagt, at jeg selv ville betale den. Og derfor er det en misforståelse; og den er heldigvis kommet for en dag. Det er meget, meget, meget lang tid siden. Og det er også meget, meget, meget lang tid siden, at jeg på mit Mastercard betalte for den her rejse, siger Lars Løkke Rasmussen.

Men det nye er, at du først er interesseret, den stund du får at vide, at man gerne vil betale for din datters rejse. Det stemmer vel ikke overens med, at du hele tiden har haft en intention om at betale?

- Jamen altså, der er ikke noget nyt i, at GGGI har villet betale den rejse. Og der er heller ikke noget nyt ift de danske medier, da jeg rejste, blev skrevet, at det var min intention selv at betale. Og derfor er der nu betalt, og det er sket med forsinkelse - sidste år. Den her misforståelse bliver hverken større eller mindre af, at vi bliver ved med at tale om den.

Se også: FAKTA: Overblik over GGGI-balladenSe også: Politikere lægger nyt pres på Løkke i GGGI-sag

Du siger på et pressemøde, at den her dokumentation og korrespondance omkring bilaget, den er bortkommet - den findes simpelthen ikke. Senere er det dokumenteret, at den findes. Der ligger altså en korrespondance mellem enten dig og Venstre og GGGI omkring det her. Du har afvist, at den skal kunne udleveres. Hvorfor det?

- Jamen, den her misforståelse bliver hverken større eller mindre af, at man bliver ved med at pære rundt i den.

Dansk Folkeparti mener også, du bør fremlægge den. Du forholder dig ikke til spørgsmålet: Hvorfor må offentligheden ikke se den korrespondance, du har med GGGI? Hvad er det, der er så hemmeligt?

- Det stiller ikke sagen noget anderledes sted overhovedet.

Du kan jo lukke den?

- Det er nok uden for mine hænder at afgøre, hvad der kan lukkes. For mig er der ikke noget nyt. Det har hele tiden været klart, at GGGI gerne ville betale den rejse, ellers havde de ikke gjort det. Det har hele tiden været klart, at det var min intention selv at betale; det sagde min daværende medarbejder til den danske presse, da jeg tog afsted. Når den så alligevel i første omgang ikke bliver betalt af mig, så er det en fejl og en misforståelse. Den er afklaret, og det er mange, mange måneder siden.

Hvorfor er det, at folk ikke må se den korrespondance? Hvorfor er den så hemmelig?

- Jamen der er ikke grund til at fremlægge en korrespondance, når vi ved, at min medarbejder... når jeg nu siger, at det beror på en misforståelse, at den rejse ikke fra starten blev betalt. Fordi det var den intention, der også blev kommunikeret til den danske presse.

Hvornår tilkendegav du eller din medarbejder overfor GGGI, at du gerne ville betale den her billet? Var det med det samme, GGGI tilbød at betale billetten for din datter? Eller var det først, da Ekstra Bladet begyndte at rode rundt i det?

- Jeg ved med sikkerhed, at min medarbejder den sommer, hvor jeg rejste, sagde, at Lars Løkke Rasmussen selv vil betale for den tur. Og det nævnte jeg også på pressemødet sidste år. Men altså, jeg har ikke flere kommentarer. Jeg tror, denne her sag er så oplyst, den kan blive.

0 kommentarer
Vis kommentarer