Kursus-branche: Thornings pipfuglekurser er en and

Statsministerens påstand om pipfuglekurser baserer sig på en løgn, siger Jobrådgivernes Brancheforening

Foto: Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

- Det skal være slut med pipfuglekurser og kurser, hvor man skal finde sin indre ugle.

Sådan lød det fra statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), da hun onsdag præsenterede regeringens udspil til en reform af beskæftigelsesområdet, der sigter mod mindre aktivering og mere uddannelse.

Men statsministerens påstand om, at ledige er blevet bedt om at finde indre fugle frem, er en and.

Det siger Jobrådgivernes Brancheforening, der blandt andet organiserer udbydere af kurser til ledige.

Se også: Helle om ny reform: Slut med at finde indre ugle

- Det er helt ufatteligt, at hun kan finde på at sige sådan noget, siger brancheforeningens direktør, Jørgen Borre Larsen.

- Det er en vandrehistorie, som i virkeligheden - for nu at sige det lidt humoristisk - er en and. Det har aldrig fundet sted, at nogen har været på kursus for at skulle finde deres indre fugl, siger han.

Ifølge Jørgen Borre Larsen er ledige blot blevet præsenteret for, hvad de kan risikere at støde på, når de ved en jobsamtale udsættes for allehånde personlighedstests.

- Nogle ledige er blevet præsenteret for et bestemt rekrutteringsværktøj, som bruger fuglemetaforer. Så det har udelukkende været for at forberede de ledige på, hvad de risikerer at møde ved en jobsamtale, siger han og fortsætter:

- Men der er ikke nogen, der har været på kursus for at finde en ugle - eller andre fugle for den sags skyld - frem fra deres indre. Det er simpelthen løgn. Sådan et kursus har aldrig fundet sted, det tør jeg godt lægge hovedet på blokken og sige, lyder det fra Jørgen Borre Larsen.

Han frygter nu, at regeringens beskæftigelsesudspil, der giver a-kasserne monopol på beskæftigelsesindsatsen overfor de forsikrede ledige det første halve år, paradoksalt nok vil koste arbejdspladser.

- Det vil være til stor skade for mine medlemmer. Jeg tør ikke at sige, om nogen ligefrem vil være truet på eksistensen, men for dem, der arbejder med de forsikrede ledige, vil der være en omsætningsnedgang, og derfor kan det også koste arbejdspladser, siger han.

I 2009 stod en kvinde frem og fortalte DR, at hun som ledig havde været på et kursus, hvor hun fik at vide, at hun var '32 procent ugle'.

Kurset var udbudt af et firma, om hører under Jobrådgivernes Brancheforening, men ifølge Jørgen Borre Larsen gik kurset slet ikke ud på at finde en indre fugl frem.

- Det er jo fordi, hun har prøvet denne her rekrutteringstest, der bruger fuglemetaforer. Så det handler jo slet ikke om at gå på kursus for at finde en fugl, siger han.

0 kommentarer
Vis kommentarer