Løkke: Se og Hør-sag skal have konsekvenser for chefredaktører

Hvis der er 'fugls føde' på overvågnings-skandalen beskrevet i ny bog om Se og Hør, skal det have konsekvenser for de involverede chefredaktører, siger Lars Løkke Rasmussen

Lars Løkke Rasmussen ses her med Henrik Qvortrup, tidl. chefredaktør på Se og Hør, i baggrunden. Billedet er fra det kaotiske pressemøde om skattesagen fra december 2011 på Statens Museum for Kunst, hvor Qvortrup et utal af gange grillede Løkke om hans involvering i sagen. (Foto: Ditte Valente)
Lars Løkke Rasmussen ses her med Henrik Qvortrup, tidl. chefredaktør på Se og Hør, i baggrunden. Billedet er fra det kaotiske pressemøde om skattesagen fra december 2011 på Statens Museum for Kunst, hvor Qvortrup et utal af gange grillede Løkke om hans involvering i sagen. (Foto: Ditte Valente)

Lars Løkke Rasmussen kalder det rystende læsning, at han - på linje med andre kendte danskere - angiveligt har været genstand for ulovlig overvågning til brug for Se og Hør-historier. Og sagen bør får konsekvenser, hvis den er sand, siger Løkke.

- Hvis der er fugls føde på den her sag, så er det rystende og på alle måder skandaløst og må have konsekvenser for de involverede journalister og chefredaktører og andet. Og det har vi heldigvis myndigheder til at tage hånd. Og jeg føler mig helt tryg ved, at politiet nu efterforsker den sag, siger Venstre-formanden i dag, efter Se og Hør-bogen 'Livet, det forbandede' af journalisten Ken B Rasmussen mere end antyder, at kreditkortoplysninger ulovligt indsamlet fra NETS er blevet brugt til at overvåge kendte og kongelige.

Og det skal have konsekvenser for implicerede chefredaktører, hvoraf Henrik Qvortrup, der i dag er ansat som politisk analytiker på TV2's Christiansborg-redaktion, er en.

Lars Løkke Rasmussen undlader at svare på, om han føler sig overbevist om, at ugebladet har udspioneret ham.

- Kun, hvis det, der står i den bog, der er udgivet i dag, er rigtigt. For der står jeg jo med navns nævnelse.

Venstre-formanden vil heller ikke forholde sig til, om TV2 pt har et problem i, at Henrik Qvortrup agerer som politisk kommentator, mens sagen om overvågningen både skal efterforskes af politiet og være genstand for et samråd i retsudvalget.

Kan TV2 have en politisk analytiker, der tidligere har siddet i chefredaktørstolen på Se og Hør, og som nu er under anklage?

- Det har jeg ingen kommentarer til. Det spørgsmål må du rette til TV2.

Lars Løkke Rasmussen var dog ellers overmåde tålmodig i opløbet til spørgsmålene om Se og Hør-skandalen. Venstre-formanden måtte flere gange fiske efter 'andre spørgsmål' fra journalisterne, der havde taget opstilling foran Venstres gruppelokale i et forsøg på at få Løkke til at forholde sig til nyt i GGGI-sagen.

- Når jeg spørger, om der var andre spørgsmål, så er det fordi jeg tænkte, om der var andre ting, I ville spørge om, lød det bl.a. ledende fra Løkke, som undlod at svare på yderligere GGGI-spørgsmål, inden en DR-journalist drejede fokus over på Se og Hør.

Se også: V trækker minister i Se og Hør-samråd: 'Fuldstændig uacceptabelt'Se også: Kongehuset om Se og Hør-skandalen: Vi har noteret os sagenSe også: Tidligere Se og Hør-ansatte bekræfter it-overvågningSe også: Nets om Se og Hør-skandale: Har aldrig oplevet noget lignende

0 kommentarer
Vis kommentarer