Engell: Løkke-sag bliver ikke lukket på Venstre-møde

Vælgerne mangler fuldstændig klarhed over Lars Løkkes skattemæssige forhold, før sagen kan lukkes, lyder det

Vælgerne mangler fuldstændig klarhed over Lars Løkkes skattemæssige forhold, før sagen kan lukkes, mener Hans engell. (Foto: Ole Steen)
Vælgerne mangler fuldstændig klarhed over Lars Løkkes skattemæssige forhold, før sagen kan lukkes, mener Hans engell. (Foto: Ole Steen)

Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, er i politisk modvind, og han har derfor selv indkaldt til et møde i partiets magtfulde forretningsudvalg tirsdag, men selvom han kan regne med opbakning, vil det ikke stoppe de kritiske røster.

Sådan siger politisk kommentator Hans Engell.

- Jeg tror ikke, at det lukker sagen. Vi mangler fuldstændig klarhed over de skattemæssige forhold. Det er det farligste for ham. Hvis ikke det er i orden, er alt andet ligegyldigt.

- Han kan regne med opbakning fra forretningsudvalget og især fra de tungeste medlemmer, siger Hans Engell.

Se også: Valgforsker: Løkke-sag kan skade Venstres EU-valg

Venstre har betalt tøj for 152.000 kroner til formanden og 11.000 kroner for en ferierejse til Mallorca til Lars Løkke Rasmussens kone og søn i forbindelse med et strategiseminar efter folketingsvalget i 2011.

Spørgsmål: Lars Løkke endte med at lægge alt frem på et marathon-pressemøde under GGGI-sagen. Hvorfor gør han ikke det igen?

- Det er det gode spørgsmål. Hvis der er orden i det hele, hvorfor lægger de så ikke beviserne frem? Det kunne tyde på, at der er noget, der ikke er i orden.

- Vi har ikke fået anden forklaring, end at det tilhører privatlivets fred. Men det gjorde Helle Thorning-Schmidt og hendes mands skattesag vel også, siger Hans Engell.

Se også: Venstre fremrykker møde om Løkke-bilag

Han henviser til, at blandt andre Venstres daværende politiske ordfører og senere skatteminister Peter Christensen ikke holdt sig tilbage med anklager om skattespekulation mod nuværende statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og hendes mand, Stephen Kinnock, i deres skattesag.

Som formand for den grønne organisation Global Green Growth Institute (GGGI), der blandt andet støttes af danske bistandsmillioner, brugte Løkke for omkring en million kroner til flyture på første klasse, luksushoteller og limousiner.

På det såkaldte marathon-pressemøde lagde han alle bilag frem.

Se også: Hjort efter bilagsafsløring: Slut med at betale flyrejser

FAKTA: Her er Løkkes sager om pengeforbrug og bilag

Bilagssagerne:

* I 2008 kommer det frem, at Lars Løkke Rasmussen som amtsborgmester og senere indenrigs- og sundhedsminister har rod i sine bilag. Det viser sig, at skatteyderne har betalt for blandt andet cigaretter, private restaurantbesøg og hotelophold.

* Venstre og Lars Løkke ender med over flere omgange at tilbagebetale mere end 20.000 kroner - penge han for den største dels vedkommende uberettiget har ladet amtet eller ministeriet betale.

GGGI-sagen:

* Som formand for den grønne organisation Global Green Growth Institute (GGGI), der blandt andet støttes af danske bistandsmillioner, har Lars Løkke Rasmussen i 2012 brugt for omkring en million kroner til flyture på første klasse, luksushoteller og limousiner.

* Løkke får blandt andet betalt en tur til Rio de Janeiro sammen med sin datter. Han kalder det en "misforståelse" og ifølge Venstre har Løkke tilbagebetalt 27.000 kroner for datterens rejse.

Tøj- og rejsesagen:

* Venstre har betalt habitter, sko og underbukser til en værdi af 152.000 kroner fra december 2010 til september 2011 for Lars Løkke Rasmussen i forbindelse med repræsentative opgaver.

* I det omfang tøjet efterfølgende har været brugt privat, har Lars Løkke Rasmussen selv afholdt udgiften, siger partisekretær Claus Richter, som dog ikke vil oplyse, hvor meget Løkke har betalt tilbage.

* Lars Løkkes kone og yngste søn har fået betalt en ferierejse til Mallorca til 11.000 kroner halvanden uge efter, at Lars Løkke Rasmussen tabte folketingsvalget i 2011.

* Venstres partikasse - og dermed indirekte skatteyderne - har flere gange betalt for rengøring af hotelværelser til ikke-rygere, når Lars Løkke Rasmussen har valgt at bryde rygereglerne.

Kilde: Ritzau

0 kommentarer
Vis kommentarer