Skjult støtte på 70.000 svarer til Løkkes tøjkøb i 2011

Venstre fik hemmelig partistøtte fra Kopenhagen Fur på samme beløb, som Lars Løkke købte tøj for i 2011

Lars Løkke Rasmussen. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Lars Løkke Rasmussen. (Foto: Tariq Mikkel Khan)

Venstre fik i 2012 hemmelig partistøtte på omkring 70.000 kroner fra pelsavlernes brancheforening Kopenhagen Fur. Det beløb svarer mere eller mindre præcist til prisen for Lars Løkke Rasmussens tøjkøb i herretøjsbutikken Zornig i 2011, som Ekstra Bladet afslørede fornylig og som har kastet lars Løkke ud i sit livs politiske krise.

I løbet af 2011 købte Lars Løkke ved tre lejligheder tøj i Zornig til en pris på i alt 72.260 kroner, der kom oveni shoppeturene fra 2010. Samlet købte Løkke tøj for 152.000 kroner på bare ti måneder Venstres regning. Partiet modtager hvert år millioner af kroner fra staten i partistøtte.

– Vi har betalt et valgbidrag til Venstre i 2012 på over 20.000 kroner, bekræfter kommunikationschef Sander Jacobsen fra Kopenhagen Fur.

På 70.000 kroner?

– Jeg mener, at det var det tal, der var tale om.

Hvornår er bidraget blevet overført?

– Det ved jeg ikke konkret.

Hvem ved det?

– Det ved jeg ikke. Indenrigsministeriet eller Venstre. Det er indberettet efter reglerne, går jeg ud fra.

Nej. Det er netop ikke blevet indberettet. Det fremgår ikke af Venstres regnskaber...

– Det må du spørge dem om. Det har jeg ikke noget med at gøre. Vi har haft den politik i mange år, at vi kan vælge at støtte et parti eller en enkelt kandidat, der viser en aktiv interesse for erhvervet. Det har vi gjort over en bred vifte - også politisk. Det er led i en almindelig praksis. Fx også i vores hovedorganisation Landbrug og Fødevarer.

Er det her bidrag givet til partiet, eller en konkret person?

– Det er givet til partiet.

Så I ved ikke, om det er et sponsorat til Lars Løkkes tøj?

– Vi har ikke nogen konkret viden om, hvad pengene er givet til. Det har vi aldrig. Vi giver generelle valgbidrag til enkelte kandidater eller til partier. Hvad der så foregår bagefter, må du spørge den pågældende modtager om. Vi går ud fra, at de indberetter efter reglerne.

Venstre har skjult partistøtte fra Kopenhagen Fur i deres 2012-regnskab. (Foto: Jakob Jørgensen) Dansk politik - 28. maj. 2014 - kl. 17:34 Ny afsløring af Løkke og co: Venstre skjulte hemmelig sponsorSe også: Professor: Skjult partistøtte til Venstre er ulovlig

Venstres partisekretær har over for Jyllands-Posten tidligere afvist, at en sponsor har betalt for Løkkes tøj med ordene: 'der er ingen sponsor, der har betalt for tøjet,'

Partisekretæren har tidligere været direktør i Landbrug og Fødevarer, der bl.a. har Kopenhagen Fur som medlem. Han svarer i dag ikke på Ekstra Bladets henvendelser, men bekræfter den hemmelige overførsel til Ritzaus bureau. Samtidig afviser han at pengene er brugt til tøj til Lars Løkke:

- Når man lægger sagens begivenheder sammen, hvor de 152.000 kroner blev brugt, og hvor de 70.000 kroner ikke blev nævnt, så kan det, vil nogen sige, fremstå en smule lusket. Hvad mener du om det?

- Der er ingen kobling, der er tale om to forskellige ting. Der er tale om, at Venstres formand har indkøbt tøj, som han selv har betalt for. Det er den ene sag.

- Den anden handler om, at vi får bidrag, som vi er glade for. Vi blev opmærksomme på, at det skulle indberettes, og det har vi så gjort, siger han.

- Hvem er sponsor af Lars Løkkes tøj?

- Der er ingen sponsor på tøj til Lars Løkke. Det er Venstres penge, der er brugt på at indkøbe det tøj, der er brugt til de videooptagelser, der er. Det tøj, Lars selv har udtaget, har han betalt for, siger Claus Richter til Ritzau.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Politik
Mest læste
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Benjamin Krogh
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen