Professor: Skjult partistøtte til Venstre er ulovlig

Det er et brud på partistøttelovgivningen, hvis Venstre ikke oplyser identiteten på bidragydere, der giver over 20.000 kroner, slår ekspert i partistøtte fast

Venstre må ikke skjule partistøtte fra regnskabet. (Foto: Polfoto)
Venstre må ikke skjule partistøtte fra regnskabet. (Foto: Polfoto)

Det er et brud på den danske partistøttelovgivning, når Venstre ikke har opgivet at have fået støtte på over 20.000 kroner fra Kopenhagen Fur i 2012.

Det slår juraprofessor og ekspert i partistøtte ved Aarhus Universitet, Jørgen Albæk Jensen, fast over for Ekstra Bladet

- Man har overtrådt loven, hvis ikke bidragydere, der støtter med over 20.000 står opført i regnskabet. Det er jo stort set den eneste regel, der der er helt klar i partistøtteloven. Man skal opgive donoren bag støtten.

Er der nogen undtagelser?

- Nej, det er der ikke. Det er meget simpelt: Der er reelt to regler for privat partistøtte. Den ene siger, man skal opgive sine indtægter fra private donatorer alt i alt. Og den anden siger, at man skal opgive navne og identitet på dem, der har givet mere end 20.000. Det er der ingen undtagelser fra, siger Jørgen Albæk Jensen til Ekstra Bladet.

Meldingen fra Jørgen Albæk Jensen kommer, efter Ekstra Bladet i dag afslører, at Minkavlernes selskab Kopenhagen Fur givet et hemmeligt bidrag til Venstre på 'over' 20.000 kroner i 2012. Sponsoratet fra Kopenhagen Fur fremgår ikke af parti-regnskabet som bidragyder, erkender Venstres partisekretær Claus Richter i et brev til Indenrigsministeriet. Alle donorer, der giver over 20.000 skal ellers ifølge partistøttelovgivningen stå opført i regnskabet.

Strafferammen for brud på partistøttelovgivningen er op til fire måneders fængsel.

Dansk politik - 28. maj. 2014 - kl. 17:34 Ny afsløring af Løkke og co: Venstre skjulte hemmelig sponsor

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Politik
Mest læste
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen