Annonce:
Annonce:

Ny afsløring af Løkke og co: Venstre skjulte hemmelig sponsor

Kopenhagen Fur og minkavlerne har givet 70.000 kroner i hemmelig partistøtte, som ikke fremgår af det officielle regnskab

Venstre har skjult partistøtte fra Kopenhagen Fur i deres 2012-regnskab. (Foto: Jakob Jørgensen)
Venstre har skjult partistøtte fra Kopenhagen Fur i deres 2012-regnskab. (Foto: Jakob Jørgensen)
Annonce:
Følg Politik

Venstres venner i landbruget har i den grad givet partiet en hjælpende hånd i 2012.

Således har minkavlernes selskab Kopenhagen Fur givet et hemmeligt bidrag til Venstre på 'over' 20.000 kroner i 2012. Sponsoratet fra Kopenhagen Fur fremgår ikke af parti-regnskabet som bidragyder, erkender Venstres partisekretær Claus Richter i et brev til Indenrigsministeriet. Alle donorer, der giver over 20.000 skal ellers ifølge partistøttelovgivningen stå opført i regnskabet. Ifølge pressechefen for Kopenhagen Fur Sander Jacobsen var der tale om et beløb på omkring 70.000 kroner.

Annonce:

Venstre har efter Ekstra Bladets afsløring af Lars Løkke Rasmussens parti-betalte tøj til 152.000 kroner - købt i løbet af ti måneder i 2010 og 2011 - gennemgået deres bogholderi. Den 20 maj - en hel uge efter afsløringen - har Claus Richter røbet bidraget fra pelsdyravlerne i et brev til Indenrigsministeriet, som Ekstra Bladet er i besiddelse af. Venstre modtager hvert år over 25 millioner kroner i partistøtte.

Ny bilagsbombe under Løkke: Fik tøj og sko for 152.000Overblik: Løkkes nye bilagssagLøkke: Tøjet er betaltJuraprofessor: Mallorca-ferie er problematisk

Ifølge Ekstra Bladets kilder har en sponsor fra landbruget dækket en meget stor del af tøjregningen med tilbagevirkende kraft i netop 2012. Venstre-toppen har ifølge Jyllands-Posten og Politiken selv oplyst ved forretningsudvalgsmødet i sidste uge, at en sponsor har dækket en del af tøjregningen.

Det ændrer imidlertid ikke på, at Lars Løkke er fuldt skattepligtig af tøjets værdi, såfremt Kopenhagen Furs bidrag efterfølgende har betalt for tøjet, der blev købt i 2010 og 2011 i den eksklusive tøjforretning Zornig på Frederiksberg.

Lars Løkke Rasmussens egen forklaring har lydt, at han har købt 'betydelig meget' af det indkøbte tøj. Løkke har dog ikke villet svare på, hvor meget han har givet for tøjet, eller hvornår det er købt.

Annonce:

Claus Richter har ikke reageret på Ekstra Bladets henvendelser, men vi arbejder på sagen.

Læs de afslørende dokumenter i morgen i Ekstra Bladet og på Ekstra.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Politikerne beholder altid deres løn og privilegier
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: