Annonce:
Annonce:

Venstre raser: Corydon leger bank

Det er ikke statens opgave at konkurrere med bankerne, lyder reaktionen fra Venstre, efter regeringen har lavet grøn milliardfond, som skal låne penge ud

Bjarne Corydon begiver sig ud i et risikabelt projekt med grøn lånefond, mener Venstre (Foto: Lars Just)
Bjarne Corydon begiver sig ud i et risikabelt projekt med grøn lånefond, mener Venstre (Foto: Lars Just)
Annonce:
Følg Politik

Bjarne Corydon, regeringen, Enhedslisten og SF er netop blevet enige om en aftale, der gør det muligt for virksomhederne, at låne penge af staten til grønne projekter.

Men Venstre er dybt bekymret, fordi det betyder, at finansministeren med aftalen kaster staten ud i et risikabelt bankprojekt.

Skråplan
- Vi er ikke tilhængere af statsbanker uanset, hvad de er til. Staten har ikke forstand på at drive banker. De har ikke forstand på at drive privat virksomhed. Jeg er bange for, at det er et skråplan, siger Venstres erhvervsordfører, Kim Andersen, til Ekstra Bladet.

Ny milliardfond skal øge grønne investeringer

- Jeg undrer mig dybt over, at staten nu skal til at bruge skattekroner på at finansiere en grøn omstilling, som der er god gang i forvejen. Og hvem skal betale det? Er det igen skatteplagede virksomheder og skatteplagede?

Dansk Metal vurderer i dag, at aftalen kan give helt op til 7000 danske arbejdspladser. Men det rykker ikke Kim Andersens holdning.

Annonce:

- Der er selvfølgelig nogle arbejdspladser i det, men hvad med de virksomheder, som bruger og producerer energien. Skal de betale mere for den energi, eller er det på konkurrence vilkår. Det savner jeg svar på, siger han.

Fornuft
Bjarne Corydon forsvarede onsdag ved middags tid, sin beslutning om at gå ind i udlånsbranchen.

Han kalder det 'snusfornuftigt'.

- Det er altid noget man skal overveje omhyggeligt. Er det nu en risiko, man kan tage forsvarligt? Det har i den her sammenhæng været vores vurdering, at det kunne vi. Det er der fornuft i, siger Bjarne Corydon foran den berømte glasdør i Finansministeriet.

Den nye grønne fond indeholder i første omgang to milliarder kroner, men kan senere vokse til fem milliarder.

Virksomheder, der ønsker at investere i grønne projekter, kan ansøge om at låne fra fonden, som bliver gennemført efter ønske fra især SF og Enhedslisten.

Læs om den grønne fond her.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Præster, pædofili og børneporno
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: