Lars Barfoed slår i bordet: Vil blokere vækstaftale

Konservative vil nedlægge veto mod vækstaftale, slår Lars Barfoed fast efter møde i Finansministeriet

Lars Barfoed til Folkemøde på Borhnholm tidligere på måneden (Foto: Rasmus Flindt Pedersen)
Lars Barfoed til Folkemøde på Borhnholm tidligere på måneden (Foto: Rasmus Flindt Pedersen)

De Konservative er parat til at blokere for ændringer af energiaftalen og derfor for dele af den kommende vækstpakke.

Det siger formand Lars Barfoed, efter at han er kommet ud fra de afgørende forhandlinger hos finansminister Bjarne Corydon (S) og økonomiminister Margrethe Vestager (R). Parterne skal forhandle om rammerne for en kommende vækstaftale.

- Vi kommer ikke til at medvirke til at hæve bundskatten, var Lars Barfoeds klare budskab oven på forhandlingerne.

De øvrige partier i det brede energiforlig fra 2012 er enige om at lade en stigning i bundskatten finansiere en afskaffelse af den såkaldte forsyningssikkerhedsafgift som en del af vækstaftalen.

Danskerne må afgøre det
Men det vil Konservative, der også er forligsparti, ikke være med til, og de er derfor parat til at blokere for den del af den kommende vækstpakke.

- Så må de gennemføre det efter næste valg. Så må de gå til valg på, at de vil lave det om og finansiere det ved at lade bundskatten stige, sagde Lars Barfoed, inden han gik ind til forhandlingerne.

Efter mødet gentog Barfoed, at han er parat til at lade danskerne vurdere ved næste valg, om det er en god idé at hæve bundskatten.

Lars Løkke Rasmussen og Lars Barfoed hader ikke hinanden, men der er ikke megen kærlighed i luften. (Foto: Jens Dresling) Politik Engell: Barfoed dødtræt af Løkke

Hårdt angreb på V
Han er kritisk overfor, at regeringen i første omgang klappede en aftale af med Venstre, som de andre partier så kun har kunnet 'nikke ja' og 'sige amen til'.

- Regeringen og Venstre skal ikke tro, at de kan sætte sig i et mørkt rum og aftale det hele, siger Lars Barfoed.

Han har tidligere kritiseret Venstre for at lade sig købe for let for at lade formand Lars Løkke Rasmussen komme på banen med reel politisk indhold frem for de mange negative sager, der har klæbet til venstreformanden gennem de seneste uger.

Dansk politik - 24. jun. 2014 - kl. 13:00 Hjort til modangreb på Barfoed: Han forsøger at få opmærksomhedSe også: Barfoeds nye liste

0 kommentarer
Vis kommentarer