Helles fristelse: Kan fordoble sin løn

Fristelserne står i kø for Helle Thorning-Schmidt, hvis hun siger ja til at blive EU's rådsformand

Helle Thorning-Schmidt har fået gode tips af EU's afgående kommissionsformand Manuel Baaroso, som hun mødte på Marienborg for få uger siden. (Foto: POLFOTO)
Helle Thorning-Schmidt har fået gode tips af EU's afgående kommissionsformand Manuel Baaroso, som hun mødte på Marienborg for få uger siden. (Foto: POLFOTO)
Følg Politik

835.772 kroner om året.

Det er den umiddelbare stigning alene i grundløn, som statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) kan se frem til at få, hvis hun på det ekstraordinære topmøde for EU's 28 stats-og regeringsledere 16. juli bliver valgt til EU's rådspræsident efter belgieren Herman van Rompuy.

Helle Thorning-Schmidt tjener som statsminister 1.464.147,96 kroner om året.

Det fremgår af tal fra Statsministeriets hjemmeside.

191.660 kr. om måneden
Hvis hun skulle blive udpeget som EU's kommende rådspræsident, kan hun se frem til en månedlig grundløn på 25.554,58 euro - svarende til ca. 191.660 kroner om måneden.

Det svarer til en årsløn på 2.299.920 kroner - som hun skal betale EU-skat af. Beløbet har Ekstra Bladet fået via Europa-Kommissions repræsentation i Danmark.

Hvis det ikke skulle være nok til at friste Helle Thorning-Schmidt, så kan Ekstra Bladet oplyse hende, at der også ligger skattefrie frynsegoder i form af husstandstillæg og repræsentationskonto og venter på hende.

Alene i husstandstillæg har EU's rådspræsident ret til et tillæg på 15 procent af grundlønnen, og det svarer til ca. 28.749 kroner om måneden - eller 344.988 kroner om året.

Det skulle Helle Thorning-Schmidt nok kunne få en præsentabel bolig for i Bruxelles.

Men hun skal jo også have råd til at byde på et lille glas og måske et stykke belgisk chokolade, når hun får fine gæster på besøg.

Repræsentation Derfor bliver hun udstyret med en repræsentationskonto på 1.418,07 euro om måneden eller ca. 10.635 kroner.

Samlet giver det hende en årlig repræsentationskonto på 127.620 kroner.

Dertil kommer et stor kabinet af medarbejdere og nære rådgivere, fast bil med chauffør, sikkerhedsfolk og lignende, men det har hun også i dag som statsminister.

Fordobler lønnen
Hvis hun lægger lønstigningen i grundløn og de to skattefrie tillæg til bolig og repræsentation sammen, vil hun mere end fordoble sin løn i forhold til, hvad hun tjener som statsminister i dag.

Det kunne nok friste svage sjæle, der også ville tage i betragtning, at EU-skatten er en del lavere end den danske skat.

Fast i stemmen
Men Helle Thorning-Schmidt har hidtil været fast i stemmen, når hun eksempelvis har taget væddemål om sin politiske fremtid.

Hun gentog så sent som i fredags i Bruxelles, at hun også er statsminister i Danmark, når Folketinget åbner den første tirsdag i oktober - men derfor kan hun jo godt lade sig friste af løn og frynsegoder i EU, selv om hun må takke nej.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Tak til børnene for at give deres liv

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+