Annonce:
Annonce:

Samuelsen: Aflednings-trick fra Venstre

LA's leder dumper Venstres udlændingeudspil som anti-liberalt

Venstre har ikke noget bud på Danmarks største problemer, mener LA's leder
Venstre har ikke noget bud på Danmarks største problemer, mener LA's leder
Annonce:
Følg Politik

'Venstre, Danmarks engang liberale parti ...' 

Sådan lyder den beske kommentar fra Liberal Alliances leder, Anders Samuelsen, til Venstres lækkede udlændingeudspil. 

- Det er et klassisk sommer-forsøg på at få fokus væk fra vores allerstørste udfordringer. Nemlig at alt for mange danskere ikke kan finde en plads på arbejdsmarkedet. Vi mister alt for mange arbejdspladser – og industrien skaber dem ikke længere, men nedlægger dem tværtimod, siger Anders Samuelsen.

Internt V-papir viser Venstres forskelsbehandling  

Det kræver dog ifølge LA-lederen, at Venstre tager hul på at tale om større reformer af vores skattesystem og arbejdsmarked, så konkurrenceevnen bliver forbedret. 

Annonce:

- Men det tør de åbenbart ikke. Så vil de hellere diskutere udlændingepolitik, fordi det kan hidse alle op. Men vores kæmpemæssige udfordring er jo at få gjort noget ved vores skattesystem, fastslår han.

Er Brunei demokratisk?
Anders Samuelsen er dog heller ikke imponeret af de konkrete elementer i Venstres udspil, som blandt andre Søren Pind og Karsten Lauritzen har arbejdet på siden foråret.

LA-lederen mener, at Venstre reelt forsøger at give et svar på, hvad Danmark skal gøre ved uintegrerbare muslimer fra Mellemøsten.

- Men det er vanskeligt, fordi Venstre ikke vil lukke for kasserne. Så bliver det noget med at udelukke bestemte lande. Men ser man på deres udspil, så tror jeg, at der er mange, som ikke var klar over, at kineserne og folk fra Thailand gav os masser af problemer på linje med de muslimer, som Inger Støjberg har talt om nogle dage, siger han med henvisning til at Venstre vil gøre det lettere, at komme til Danmark, hvis man kommer fra bestemte lande – og sværere for folk, der kommer andre steder fra.

Annonce:

- Det er nogle mærkelige principper om, at folk helst skal komme fra mere eller mindre demokratiske lande. Jeg forstår så ikke lige, at Brunei, Singapore og Seychellerne skulle være specielt demokratiske lande. Det har jeg ikke hørt om før, men de er så nu på Venstres plusliste, undrer han sig.

Luk pengekassen
Samuelsen er enig i, at Danmark har udfordringer på indvandrer-området – men Venstres kur er bare den forkerte.

- Vi mener, at Danmark skal lukke kasserne, så indvandrere skal forsørge sig selv de første fem år, de er her. De kan være her så længe, at de bidrager - og ellers er det hjem. Det giver fuldstændig den sortering, som Venstre er ude efter – og vi slipper for dem, som ikke vil integrere sig, siger Samuelsen.

S-ordfører: Derfor fordømmer vi ikke Israel  

Han peger dog på, at det kun løser problemet for dem som kommer fremover. Derfor vil LA skærpe kursen overfor de udlændinge som allerede er i landet.

Annonce:

- Vi skal være langt mere benhårde over for asocial adfærd. Folk - der er her for at undergrave demokratiet, bekæmper ligestilling og grundloven - skal der knaldes til med det samme. De skal i fængsel, hvis de begår ulovligheder – og så snart det er muligt, skal de sendes ud af landet, siger Samuelsen.

DF: Roser og tidsler i V-udspil  

Logik for alle
Han er åben overfor Venstres forslag om, at Danmark evt. skal opsige nogle af de internationale konventioner, som f.eks. gør det svært at udvise kriminelle udlændinge – eller tvinger Danmark til at give statsborgerskab til statsløse, som PET advarer i mod. 

- Konventioner er vedtaget af mennesker, og derfor kan de selvfølgelig også ændres. Det har jeg ikke noget problem med.

- Men hvis man allerede i 1970 havde indført den politik, som vi nu foreslår om, at man skal kunne klare sig selv de første fem år – så havde vi slet ikke haft nogle problemer. Hvis du kommer som gæst, så starter du jo ikke med at finde ud af, hvor den fælles pengekasse står. Det er logik for alle danskere, men nu mangler vi bare, at Venstre og Dansk Folkeparti vil være med. Det kan kun gå for langsomt, siger Samuelsen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
’Man behøver ikke have ondt af Joachim, men...’
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: