Venstre: Bangladesh ville oversvømme Danmark med muslimer

Statsministeren for det fattige, muslimske land foreslog at sende 10 millioner personer til Danmark. Det afslører Pind & co i Venstres nye udlændinge-udspil

Pind & co afslører, at Bangladesh tilbød at sende 10 millioner af landets borgere til Danmark.
Pind & co afslører, at Bangladesh tilbød at sende 10 millioner af landets borgere til Danmark.

Premierministeren for Bangladesh har med en ’henkastet’ bemærkning bedt Danmark om at tage i mod 10 millioner mennesker fra det fattige, overvejende muslimske land.

Det fremgår af Venstres lækkede udspil til en ny udlændingepolitik. Blandt forfatterne til udspillet er tidligere udviklingsminister Søren Pind, der dermed løfter lidt af sløret for, hvordan det højere diplomatiske spil foregår i kulissen. 

Venstres udlændinge-udspil har følgende indledning på allerførste side i det dokument, som onsdag aften blev lækket til pressen.

’Danmarks daværende ambassadør til Bangladesh havde engang møde med landets premierminister. Hun spurgte henkastet, om ikke Danmark kunne tage imod 10 millioner mennesker fra Bangladesh, da hun havde 150 millioner at give af, og det forekom hende at være vel mange,’ skriver tidligere udviklingsminister Søren Pind og hans medforfattere.

Ifølge Venstres udlændinge-udspil svarede den danske ambassadør på følgende elegante facon: ’I givet fald vil Danmark ophøre med at være Danmark, og De, fru premierminister, vil såmænd ikke mærke den fjerneste forskel’.

Internt V-papir viser Venstres forskelsbehandling

Forfatterne til udspillet – som ud over Søren Pind tæller folketings-kollegaerne Karsten Lauritzen og Jan E. Jørgensen – slår umiddelbart derefter fast, at ’det er sagens kerne, og svaret på, hvorfor Venstre mener, Danmark skal have en udlændingepolitik. For at sikre, at Danmark bliver ved at være Danmark – forstået i bredeste forstand.’

Ni millioner muslimer
Ifølge Ekstra Bladets oplysninger er det Søren Pind, som har bidraget både med de detaljerede oplysninger fra mødet og med det omhyggeligt gengivne citat fra ambassadøren.

Søren Pind nævnes stadig af mange som en mulig udenrigsminister i en kommende borgerlig regering.

Hvis de 10 millioner foreslåede indvandrere fra Bangladesh skulle være repræsentative for befolkningens religiøse fordeling - hvilket premierministerens ordvalg jo tyder på - så ville cirka ni millioner være muslimer, 800.000 være hinduer, mens de sidste 200.000 ville bekende sig nogenlunde ligeligt mellem buddhisme og kristendommen.

Venstres presseafdeling kan – eller vil - ikke svare på, hvornår det beskrevne møde fandt sted, eller hvem der deltog. Begrundelsen for, at man ikke vil svare, er, at der er tale om et udkast til en udlændingepolitik og ikke et endeligt udspil.

Men der er altså tale om en forhenværende ambassadør, som mødtes med en kvindelig premierminister. Den nuværende Sheikh Hasina har været premierminister i Bangladesh siden 2009. Og bestred også embedet i perioden 1996-2001.

Men landet har også haft en anden kvindelig premierminister. Nemlig Khaleda Zia som har siddet sammenlagt i 10 år over to perioder. Senest i 2006.

Ambassadører afviser
Ekstra Bladet har været i kontakt med de to seneste forhenværende, danske ambassadører i Bangladesh. Ingen af dem kan erindre det møde, som Venstre ikke bare omtaler meget detaljeret – men også nævner som selve 'svaret på', hvorfor Danmark skal have en udlændingepolitik. 

Søren Pind besøgte i april 2010 Bangladesh som Udviklingsminister, hvor han selv mødtes med landets premierminister.

Det har ikke været muligt at komme i kontakt med Søren Pind. Hans pressemedarbejder er på ferie og henviser til partiets presseafdeling.